Ugrás a tartalomra

Női kézilabda-vb: Norvégia a világbajnok

2021.12.19
21:33
2021.12.19
21:50
Forrás
MTI
Az Európa-bajnok Norvégia 29:22-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében.

Mindkét csapat veretlenül, sőt a franciák százszázalékos mérleggel jutottak a fináléba, ahol a várakozásoknak megfelelően nagy tempóban és magas színvonalon kezdtek.

Pontosabb lövéseinek és kevesebb technikai hibájának köszönhetően az olimpiai bajnok egy ötös gólsorozattal hét perc alatt 12-7-re elhúzott. A norvégok időkéréssel és kapuscserével próbálkoztak, majd az egy-egy rossz csere és több szabálytalanság miatt némileg kaotikussá vált a játék, a kiállításokkal tarkított hajrában pedig hatról négy gólra csökkentették a hátrányukat.

A második félidő elején két és fél perc alatt négyszer talált be az Európa-bajnok, ezzel egyenlített, majd Henny Reistad vezérletével a 36. percben a meccs során először a vezetést is átvette. Meglepően sokat hibáztak ekkor a franciák, ellenfelük viszont egyre jobban védekezett, ezért Olivier Krumbholz szövetségi kapitány két perc alatt kétszer is időt kért. A győriek norvég kapusa, Silje Solberg remekelt a szünet után, erre alapozva csapata húsz perc alatt 14-4-es sorozatot produkált, amivel eldöntötte a finálét. A hajrában kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott Franciaország, de a különbséget nem tudta csökkenteni, és végül meglepően simán kikapott.

A franciák a hatodik vb-döntőjükön negyedszer veszítettek, a norvégok a nyolcadik fináléjukon negyedszer nyertek.

Kari Brattset, a Győri Audi ETO KC és az aranyérmes norvég válogatott beállója lett a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság legjobb játékosa.

Kézilabda
világbajnoság
Norvégia
Franciaország
döntő

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.