Ugrás a tartalomra
MTI/Czagány Balázs

Női labdarúgó BL-döntő - A Lyon megvédte címét Budapesten

2019-05-19
00:45
Forrás
MTI
A francia Olympique Lyon hatodszor, magyar származású középpályása, Marozsán Dzsenifer negyedszer nyerte meg a női labdarúgó Bajnokok Ligáját.

A szombati, budapesti döntőben 4:1-re legyőzték az FC Barcelonát.

Az ötödik percben éppen - a német válogatottal olimpiai aranyérmes és Európa-bajnok - Marozsán szerzett vezetést, majd az aranylabdás norvég Ada Hegerberg bő negyedóra alatt mesterhármast ért el. A végeredményt Asisat Oshoala állította be, aki a 89. percben szépített.

A női BL-ben ez volt a tizedik döntő, de az első, amit a férfiak fináléjától független időpontban és városban rendeztek. A Lyon a 2001-ben alapított - és 2009-ig női UEFA Kupának nevezett - sorozat legeredményesebb klubja: két finálét veszített és immár hatot nyert, köztük a legutóbbi négyet.

női labdarúgó BL
Lyon
Marozsán Dzsenifer

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.