Ugrás a tartalomra

Női vízilabda: A magyar válogatott nyerte az olimpiai selejtezőtornát

2021-01-24
22:33
Forrás
MTI
Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a vasárnapi döntőben 13-11-re győzött a hollandok ellen.

A magyar válogatott nyerte a Triesztben rendezett női vízilabda olimpiai selejtezőtornát. A találkozónak nem volt tétje, ugyanis a tokiói játékokra a két finalista már szombaton kvalifikálta magát. A két csapat legutóbbi egymás elleni tétmérkőzésén, a tavalyi Európa-bajnokság bronzcsatája során a magyarok 10-8-ra diadalmaskodtak. A hollandok akkor már három góllal is vezettek a találkozó során.

Ezúttal más forgatókönyv érvényesült: a magyarok az elejétől kezdve irányították az összecsapást és összességében magabiztos győzelmet arattak.

Eredmények:
Döntő:
Magyarország-Hollandia 13-11 (4-3, 2-2, 5-3, 2-3)

Korábban:
A 3. helyért:
Görögország-Olaszország 10-4 (4-1, 0-1, 4-1, 2-1)

Az 5. helyért:
Franciaország-Kazahsztán 12-10 (3-1, 3-3, 3-4, 3-2)

A 7. helyért:
Izrael-Szlovákia 13-10 (2-1, 1-4, 5-3, 5-2)

vízilabda
Trieszt
selejtező

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.