Ugrás a tartalomra

Norvég győzelmek az alpesisí és a sílövő világbajnokságokon

2013.02.10
13:27
2017.10.03
09:34
A norvég Aksel Lund Svindal nyerte a férfak lesiklóversenyét az alpesisí-világbajnokságon, amelyet az osztrák Schladmingban tartottak
A norvég Aksel Lund Svindal nyerte a férfak lesiklóversenyét az alpesisí-világbajnokságon, amelyet az osztrák Schladmingban tartottak. Az északi sportolót megközelíteni sem tudták riválisai, az olasz Dominik Paris 46 százados hátránnyal lett ezüstérmes, a harmadik helyet megszerző francia David Poisson pedig csaknem egy másodpercet veszített. Svindal pályafutásának ötödik vb-címét ünnepelhette.A norvég Emil Hegle Svendsen nyerte a férfiak 10 km-es sprintversenyét a csehországi Nové Městoban rendezett sílövő-világbajnokságon. A szorosnak bizonyult versenyen a második helyet a francia Martin Fourcade, a harmadikat a szlovén Jakov Fak szerezte meg. A legjobb magyar helyezést Szabó Milán érte el: ő a 115. lett. A nőknél az ukrán Olena Pidrušna diadalmaskodott 7 és fél kilométeres távon a norvég Tora Berger és az ukrán Vita Semerenko előtt. Legjobb magyarnak a román színekben induló Tófalvi Éva bizonyult, aki hibátlan lövészettel a 31. helyet szerezte meg.A francia Marion Rolland megszerezte első vb-címét a női lesiklóversenyben,. Rolland és a másodikként befutó olasz Nadia Fanchini nagy csatát vívott a világ legjobbjának címéért, végül az olasz bizonyult gyengébbnek: 16 százados hátránnyal végzett a dobogó második fokán. A bronzérmet a német Maria Höfl-Riesch nyerte. A magyar Miklós Edit gyengébben szerepelt az elmúlt napokhoz képest: ma csak a 23. helyet tudta elcsípni. (schladming2013.at)

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.