Ugrás a tartalomra

Norvégia hengerelt, Szlovénia nagyot küzdött a svédekkel

2021.01.23
10:13
Forrás
MTI
Svédország 28-28-as döntetlent játszott Szlovénia válogatottjával az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken.

A kairói IV. csoportban a szlovénok mindössze kétszer - a 36. percben 18-17-nél és az 58. percben 27-26-nál - vezettek az egész mérkőzésen.

A szlovénok közül a veszprémi Blaz Blagotinsek négy, a szegedi Dean Bombac és Matej Gaber egy-egy, Borut Mackovsek pedig három gólt szerzett. Csapatuk két másodperccel a vége előtt egyenlített: Bombac passzát a beálló Gaber váltotta gólra.

Hatosukból az utolsó, vasárnapi játéknap előtt még a svédeknek, a szlovénoknak, az oroszoknak és a házigazda Egyiptomnak is van esélye a negyeddöntőbe jutásra.

A gízai III. csoportban - az előző két világbajnokságon ezüstérmes - Norvégia a várakozásoknak megfelelően magabiztosan, 13 gólos különbséggel győzte le Algériát.

A Telekom Veszprém jobbátlövője, Kent Robin Tönnesen három gólt dobott. A csoport utolsó játéknapja előtt a franciáknak, a norvégoknak és a portugáloknak van esélyük a legjobb nyolc közé kerülésre.

kézilabda VB
Norvégia
Szlovénia
Svédország

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.