Ugrás a tartalomra

Novak Đoković történelmet írt

2013.01.27
16:08
2017.10.03
09:34
Novak Đoković nyerte az Australian Opent, miután a döntőben meggyőző játékkal verte meg Andy Murray-t
Novak Đoković nyerte az Australian Opent, miután a döntőben meggyőző játékkal verte meg Andy Murray-t. A szerb sportoló négy szettben: 6:7, 7:6, 6:3, 6:2-re verte a skót játékost. Az első két szettben viszonylag szorosra sikeredett a Murray–Đoković-döntő. A szerb kezdetben több hibát vétett, így az első szettet a skót teniszező hozta 7:6-ra. A második játszmát a magát összeszedő Đoković három bréklabdát is hárított, végül sikerült 7:6-os eredménnyel megnyernie a szettet. Innentől kezdve már a szerb világelső vette át az irányítást a mindinkább elfáradó Murray ellen. 6:3 lett a szett vége Đoković javára, és ekkor már karnyújtásnyira került a végső diadalhoz. Végül az utolsó körben a szerb kétszer is elvette Murray adogatását, és viszonylag simán, 6:2-re hozta ki a szettet.„Szeretnék gratulálni Novaknak, a mostani rekordja hihetetlen. Nagyon kevés embernek sikerült az, amit ő most itt elért, szóval ő nagyon is megérdemelte ezt a bajnoki címet. Még egyszer gratulálok” – mondta Andy Murray.



„Mekkora öröm... Hihetetlen érzés még egyszer újra megnyerni ezt a trófeát. És határozottan azt mondhatom, hogy ez a kedvenc grand slam-em, és egyben a legsikeresebb is. Imádom ezt a sportot” – nyilatkozta a szerb teniszező.Đoković negyedszer nyerte meg az ausztrál tornát. Sporttörténelmet azzal írt, hogy ezt zsinórban harmadszor érte el, ami az Open Erában, azaz 1968-tól fogva férfi teniszezőnek még nem sikerült. Ezt eddig csak a vajdasági Szeles Mónika érte el a '90-es évek elején. 

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.