Ugrás a tartalomra

Novak ismét a karanténszállodában, a tárgyalás szombat éjjel folytatódik

2022.01.15
07:23
2022.01.15
20:30
Forrás
Pannon RTV
Folytatódik Novak Đoković kálváriája Ausztráliában. Letartóztatták, majd visszavitték a menekültszállásra. A közép-európai idő szerint ma 23:30-kor kezdődő szövetségi bírósági tárgyaláson háromtagú bírói bizottság dönt majd a teniszező sorsáról.

Novak Đoković szombati meghallgatását követően David John O'Callaghan ausztrál bíró úgy határozott, hogy a teniszező ügyében helyi idő szerint vasárnap reggel 09:30-kor hoznak döntést, azaz közép-európai idő szerint ma este 23:30-kor. A szerb teniszező ügyvédei egy kisebb győzelemként értékelik azt, hogy a közép-európai idő szerint ma 23:30-kor kezdődő bírósági tárgyaláson és ítélethirdetésen háromtagú bírói bizottság dönt majd a teniszező sorsáról.

A teniszezőt a meghallgatása után visszakísérték a Carlton’s Park Hotelbe, ahol a hét elején is tartózkodnia kellett. Đoković kitoloncolással néz szembe, miután másodszor is visszavonták a vízumát. A 34 éves sportolót az ausztrál hatóságok egészségügyi kockázatnak minősítették. Ha elutasítják a kérelmét, akár három évre is kiutasíthatják Ausztráliából. Ügyvédei irracionális eljárásra és döntésre hivatkoznak. Amennyiben Đoković javára születik döntés, már hétfőn játszhatna az Australian Openen. A címvédő szerb első ellenfele az év első grand slam tornáján a szerb Miomir Kecmanović lenne. Abban az esetben pedig, ha Đoković megnyerné az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, a sport történetének legsikeresebb férfijátékosa lenne, 21 tornagyőzelemmel.

Novak Đoković vízumát először január 6-án, melbourne-i megérkezése után vonták vissza: az ausztrál hatóságok akkor arra hivatkoztak, hogy a sportoló nem tudta megfelelő módon igazolni, hogy mentesül a vakcinakötelezettség alól. Öt napig a menekültszálláson tartották, majd egy bíró szabadon bocsájtotta arra hivatkozva, hogy a határrendészek nem jártak el korrekt módon az érkezésekor.

Péntek este azonban Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter közbenjárására ismét elutasították a szerb sportoló vízumát. A migrációs törvény értelmében Hawke-nak lehetősége van kitoloncoltatni bárkit, akiről úgy ítélik meg, potenciálisan veszélyezteti az ausztrál közösség egészségét és biztonságát. Az ügyben Scott Morrison ausztrál miniszterelnök is megszólalt: arról beszélt, a döntést óvatos és körültekintő egyeztetés előzte meg.

Novak Đoković
Ausztrália
Australian Open

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.