Ugrás a tartalomra

Nyaktörő mutatványok az OpeNS districten

2019.09.15
11:03
2019.09.15
18:10
Forrás
Pannon RTV
Több ezer látogatója volt az OPENS - Újvidék Európa Ifjúsági Fővárosa – eseménysorozat következő állomásának.

Extrém sportolók tartottak látványos bemutatót a közönségnek, sőt a világ legjobbjai mérték össze tudásukat.

Az újvidéki SPENS sport- és üzletközpont előtti téren a világ legjobb görkorcsolyázói, BMX-ezői, rolleresei és gördeszkásai tartottak látványos bemutatót. Az OpeNS district elnevezésű rendezvény keretében a hétvégén zajlott a nagy finálé, amelyben a világ legjobb extrém sportolóit csodálhatták meg az újvidékiek.

Diaby Diako, görkorcsolyázó, Párizs, Franciaország: „A közönség nagyon aktív, tele van energiával. Mi szeretjük, ha ilyenek. Ha az emberek nem tapsolnak, és nem hangosak, akkor az nem az igazi. Ha a közönség őrjöngve éljenez, akkor tényleg a legjobb mutatványokat kell hoznunk, akkor jó csak igazán a hangulat.”

Dustyn Alt a németországi Lipcséből érkezett, az ő műfaja nem annyira a száguldás, inkább az egyenes talajon bemutatott, nyakatekert kerékpártrükkök.

Dustyn Alt, Flatland BMX kerékpáros, Lipcse, Németország: „Szeretem a BMX-ezést egyenes talajon. Olyan, mintha breakdance-elnék a biciklimmel. De nem is mondok többet, jöjjenek és nézzék meg a show-t.”

Az OpeNS District az utcai szubkultúra nemzetközi fesztiválja, amely az Ifjúsági Táborral indult, ahol negyven fiatal tanult graffitirajzolást és lemezlovaskodást. A fiatalok Európa különböző országaiból érkeztek. A workshop-ok mellett muráliákat is készítettek Újvidék több városrészében.

OPENS
Újvidék
extrém sport

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.