Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyert a TSC a Voždovac ellen

2019-07-20
07:29
2019-07-20
17:41
Forrás
Pannon RTV
Új fejezet kezdődött el a TSC történetében. A topolyai labdarúgó klub lejátszotta első mérkőzését a hazai elit mezőnyben. A TSC a Voždovac vendégeként aratott 2:1-es győzelmet Belgrádban.

A topolyai együttes az első perctől kezdve fölényben volt. Szabó Zoltán vezetőedző nem változtatott azon a taktikán, amelyet a csapat korábban az alsó labdarúgó ligában választott. Ennek az volt az eredménye, hogy a TSC az első félidőben messzemenően többet birtokolta a labdát és néhányszor veszélyeztette a hazaiak kapuját, de találata nem volt.

A második félidőben a Voždovac játékosainál valamivel többet volt a labda, a vezetőgólt mégis a vendégek szerezték meg. Az 55. percben egy magas labda érkezett a fehérek kapuja elé, amelyre Tomanović előbb ért oda, mint a hazaiak kapusa, így a hálóba fejelt és megszerezte a TSC történelmi, első találatát a Szuperligában.
15 perc múlva a Voždovac ért el hasonlóan érdekes gólt Stojčev révén kiegyenlítve az eredményt.

A vendégek ekkor sem adták fel és 5 perccel később egy újabb támadást indítottak, amelyet végül Silađi fejezett be góllal és – mint később kiderült – beállította a végeredményt.

Pannon RTV

Szabó Zoltán, vezetőedző, TSC: „Történelmi pillanat ez nekünk és az egész topolyai focinak. Sikerült 2:1-re megnyernünk az első mérkőzésünket a szupeligában, méghozzá idegenben. Nagyon elégedett vagyok. Szerintem ma jobban voltunk a Voždovacnál, több helyzetet alakítottunk ki. Kár, hogy nem rúgtunk még több gólt, de remélem ez a következő meccseken visszajön.”

Vladimir Silađi, játékos, TSC: „Kiválóan nyitottuk az idényt, ezért a mérkőzésről szerzett benyomás is nagyon kedvező. Én szereztem a győztes gólt, és győzelemmel térünk haza Belgrádból.”

Pannon RTV

A vendégek szakvezetősége is elismerte, hogy ezen a mérkőzésen nem tudták megállítani a TSC csapatát.

Sava Šašić, segédedző, Voždovac LK: „Véleményem szerint a mai napon a pályán nyújtottakkal megmutatták, hogy jelenleg jobbak, mint mi. Több helyzetet alakította ki, mint mi, több kapura lövésük is volt, mint nekünk. Még egyszer csak gratulálni tudok nekik a győzelemhez.”

Pannon RTV

A TSC így diadallal kezdte meg szuperligás szereplését, amelyet már a következő hétvégén folytathat, amikor Zentán a lučani Mladost csapatát látja vendégül.

labdarúgás
Belgrád
Voždovac
TSC
szuperliga
Szabó Zoltán

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.