Ugrás a tartalomra

Nyílt napot szervezett a szabadkai Futóiskola Palicson

2022.04.10
12:00
2022.04.10
16:56
Forrás
Pannon RTV
Öt éve működik, és egyre népesebb a tábora. 2017-ben 15 taggal indult, ma már 60-65 aktív futót számlál. A legtöbben a futóiskola befejezése után is rendszeresen sportolnak. Most megmutatták, milyen is egy futóedzés.

Több tucat rekreatív sportoló gyülekezett a Palicsi-tó partján, a Vitorlás Klub közelében, hogy népszerűsítse a futást, megünnepelve a szabadkai Futóiskola ötéves fennállását. Mindannyian azt vallják, a rendszeres futás megváltoztatta az életüket.

Pintér Zoltán: „Én is úgy kezdtem, mint a kezdők. Először 400 métert alig fut le az ember, de hát most már rendszeresen járok versenyekre, félmaratonokra stb.”

A hathónapos képzés során hetente háromszor van edzés a 18-tól 66 éves korosztály számára, figyelembe véve, hogy ki milyen felkészültségű. A futás, amellett, hogy egészséges, a stresszt is oldja.

Szügyi Lenke: „A közérzetem teljesen megváltozott. Sokkal fittebb vagyok, tulajdonképpen még szellemileg is sokkal fittebb vagyok.”

A futóiskola népszerűsíti a rekreatív sportot, és felkészíti a futókat, hogy probléma nélkül teljesíthessék a félmaratont.

Fabó Ildikó, futóedző: „Tulajdonképpen a futóiskolának ez is volt a célja, hogy minél népesebbé tegyük a versenyeket, minél jobban felhívjuk az emberek figyelmét a mozgás fontosságára, tehát hogy valahol már a családok, a felnőttek bevigyék ezt az otthonukba, hogy a gyerekek is azt a példát lássák, hogy a mozgás nélkül eltöltött nap hiábavaló nap. Legalábbis ez az én mottóm.”

Az ötéves szabadkai Futóiskola nyílt napjára a régi és jelenlegi tagokat, valamint a szimpatizánsokat várták. A születésnapot pedig természetesen futással ünnepelték meg.

futás
Palics

Most

Népszerű