Ugrás a tartalomra

Nyugdíjasok olimpiája Nagybecskereken

2022.08.15
14:02
2022.08.15
17:28
Forrás
Pannon RTV
Számos regionális sportjátékot szerveztek már a vajdasági nyugdíjas egyesületek, Nagybecskereken pedig megtartották a vajdasági szép korúak első olimpiáját is. A testedzés fontos az idősek számára, de hangsúly most elsősorban a barátkozáson volt.

A Zvonimir Vujin sportcsarnokban mintegy 120 nyugdíjas 24 csapata négy versenyszámban: pikádóban, kapura rúgásban, kosárlabda dobásban és gyors gyalogolásban mérte össze ügyességét.

Slavko Šućurević, a Nagybecskereki Nyugdíjasok Városi Szervezetének elnöke: „Az ötlet tavaly született meg, miután sikeresen megszerveztük a bánáti nyugdíjasok első olimpiáját. A javaslatot elfogadták a vajdasági és a szerbiai Nyugdíjas Szövetségben és úgy döntöttek, hogy Nagybecskerek legyen a házigazdája a vajdasági nyugdíjasok első olimpiájának."

Szalma Károly, a nagybecskereki nyugdíjasok egyesületének sporttal megbízott tagja, a nyugdíjasok sportjátékainak egyik szervezője Bánátban.

„2013-ban elmentünk az első olimpiára, Vrnjačka Banjaba, 14.-ek voltunk, második évben hetedikek, harmadik évben elsők. Az emberben mindig jön valami, hogy na gyerünk, minél többet csináljunk, és akkor megbeszéltem az elnök úrral, hogy szervezzünk meg egy mini olimpiát, bánáti nívón."

A szabadkai nyugdíjasok öttagú különítménnyel érkeztek Nagybecskerekre.

Takács István: „Itt tudunk találkozni a többi baráti körrel, új ismeretségeket kötünk. Szórakozunk, társaságban énekelünk, táncolunk utána. Úgyhogy ez nagyon sokat jelent nekünk, nyugdíjasoknak. Mert a korosztályunk már eltávozik, és akkor itt tudjuk pótolni a baráti köröket a gyárból – ami nagyon hiányzik nekünk."

Az első nyugdíjas olimpia keretében a szép korúak részére irodalmi és képzőművészeti pályázatot is hirdettek, amelynek eredményhirdetése a rendezvény végére tervezett társalgás alkalmával lesz.

Zvonimir Vujin sportcsarnok
Nyugdíjas olimpia

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.