Ugrás a tartalomra

Óbecsén pénteken díjazták a község legjobb sportolóit

2018.12.29
12:19
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Óbecse legjobb férfi sportolója az idén Marko Tomičević kajakozó lett, a nők között pedig Radmila Tominjak asztaliteniszező bizonyult a legsikeresebbnek.

Zsúfolásig megtelt az óbecsei községháza díszterme, az idei év legsikeresebb sportolóit díjazta a községi Sportszövetség.

A legjobb férfi sportoló Marko Tomićević kajakozó lett, aki 1000 méteren Milenko Zorićtyal egy hajóban Európa-bajnoki aranyat nyert a belgrádi kontinensbajnokságon. Marko az idén tért vissza ahhoz a klubhoz, ahol a pályafutását kezdte.

Marko Tomićević, kajakozó, Kajak-kenu Klub, Óbecse: „Szerettünk volna a saját közönségünk előtt nyerni és ez sikerült is, ez volt a legfontosabb célunk az idén, ez tett a legboldogabbá. Az országos bajnokságon és kupaversenyen épp az óbecsei Kajak-kenu Klub színeiben versenyeztem, és a szerb kupán egyesben 1000 méteren, valamint az országos bajnokságon egyesben 500 méteren aranyat nyertem.”

A 15 éves Radmila Tominjak asztaliteniszező nem csak a serdülők között lett a legjobb, de övé lett a község legjobb női sportolójának járó elismerés is. Az idén az Európa- és a Balkán-bajnokságon is dobogós lett.

Radmila Tominjak, asztaliteniszező, Vojvodina Asztalitenisz Klub, Bácsföldvár: „Mivel a 18 évesek korosztályába léptem, jövőre a jó játék a cél, mivel idősebb és tapasztaltabb játékosok közé kerülök. Számomra az a fontos, hogy jól játsszak, hogy minél jobb helyezést érjek el az európai ranglistán, aztán meglátjuk, jó lenne úgy 3 év múlva Európa-bajnokságot nyerni.” 

Radmila az idei évben klubot váltott, de Polyák Sándor edző kezei között vált kiváló sportolóvá. Az idén ő lett a legsikeresebb edző.

Polyák Sándor, edző, Vojvodina Asztalitenisz Klub, Bácsföldvár: „Az utóbbi tíz év munkája ebben az évben csúcsosodott ki, most értek be a legmagasabb eredmények, amikért dolgoztunk 10 évet a gyerekekkel.” 

A bácsföldvári Vojvodina Asztalitenisz Klub serdülő lányai lettek a község legjobb női csapata, a férfiak között pedig az Óbecse 1918 Labdarúgóklub bizonyult a legjobb csapatnak.      

Óbecse
sportoló
edző

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.