Ugrás a tartalomra
Serlegek
Pannon RTV

Október 23-án lesz a vajdasági birkózó akadémia alapkőletétele

2019-10-17
14:38
2020-02-25
08:51
Forrás
Pannon RTV
Az akadémia létrehozását és a szükséges felszerelés beszerzését a magyar kormány 937 millió forinttal támogatja.

Jövő szerdán, azaz október 23-án teszik le a Vajdasági Birkózó Akadémia alapkövét Magyarkanizsán. Ezt Bálint Zoltán, az akadémiát működtető alapítvány ügyvezetője jelentette be a Közügyek című hírháttérműsorunkban. Az eseményen jelen lesz Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is.

A Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány három társalapítója Magyarkanizsa önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács és a budapesti székhelyű Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. „Nagyon sok ember mellénk állt. Amikor azt mondom, hogy mellénk állt, akkor nem a magyarkanizsai birkózásról beszélek, hanem a vajdasági birkózásról egyáltalán és az egyetemes magyar birkózásról, hiszen a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia a magyar birkózószövetség akadémiai rendszerének a tagjaként működik, tehát a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kihelyezett tagozataként fog működni” - emelte ki Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

Magyarkanizsa
birkózó akadémia
alapkőletétel
birkózás

Most

11:26, Frissítve: 11:32

Új nevet kap Csongrád-megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.