Ugrás a tartalomra

Október 23-án lesz a vajdasági birkózó akadémia alapkőletétele

2019.10.17
14:38
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Az akadémia létrehozását és a szükséges felszerelés beszerzését a magyar kormány 937 millió forinttal támogatja.

Jövő szerdán, azaz október 23-án teszik le a Vajdasági Birkózó Akadémia alapkövét Magyarkanizsán. Ezt Bálint Zoltán, az akadémiát működtető alapítvány ügyvezetője jelentette be a Közügyek című hírháttérműsorunkban. Az eseményen jelen lesz Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is.

A Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány három társalapítója Magyarkanizsa önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács és a budapesti székhelyű Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. „Nagyon sok ember mellénk állt. Amikor azt mondom, hogy mellénk állt, akkor nem a magyarkanizsai birkózásról beszélek, hanem a vajdasági birkózásról egyáltalán és az egyetemes magyar birkózásról, hiszen a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia a magyar birkózószövetség akadémiai rendszerének a tagjaként működik, tehát a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kihelyezett tagozataként fog működni” - emelte ki Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

Magyarkanizsa
alapkőletétel
birkózás

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.