Ugrás a tartalomra
Serlegek
Pannon RTV

Október 23-án lesz a vajdasági birkózó akadémia alapkőletétele

2019-10-17
14:38
2019-10-17
15:54
Forrás
Pannon RTV
Az akadémia létrehozását és a szükséges felszerelés beszerzését a magyar kormány 937 millió forinttal támogatja.

Jövő szerdán, azaz október 23-án teszik le a Vajdasági Birkózó Akadémia alapkövét Magyarkanizsán. Ezt Bálint Zoltán, az akadémiát működtető alapítvány ügyvezetője jelentette be a Közügyek című hírháttérműsorunkban. Az eseményen jelen lesz Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is.

A Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány három társalapítója Magyarkanizsa önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács és a budapesti székhelyű Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. „Nagyon sok ember mellénk állt. Amikor azt mondom, hogy mellénk állt, akkor nem a magyarkanizsai birkózásról beszélek, hanem a vajdasági birkózásról egyáltalán és az egyetemes magyar birkózásról, hiszen a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia a magyar birkózószövetség akadémiai rendszerének a tagjaként működik, tehát a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kihelyezett tagozataként fog működni” - emelte ki Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

Magyarkanizsa
birkózó akadémia
bírkózás
alapkőletétel

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.