Ugrás a tartalomra
Serlegek
Pannon RTV

Október 23-án lesz a vajdasági birkózó akadémia alapkőletétele

2019-10-17
14:38
2020-02-25
08:51
Forrás
Pannon RTV
Az akadémia létrehozását és a szükséges felszerelés beszerzését a magyar kormány 937 millió forinttal támogatja.

Jövő szerdán, azaz október 23-án teszik le a Vajdasági Birkózó Akadémia alapkövét Magyarkanizsán. Ezt Bálint Zoltán, az akadémiát működtető alapítvány ügyvezetője jelentette be a Közügyek című hírháttérműsorunkban. Az eseményen jelen lesz Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is.

A Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány három társalapítója Magyarkanizsa önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács és a budapesti székhelyű Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. „Nagyon sok ember mellénk állt. Amikor azt mondom, hogy mellénk állt, akkor nem a magyarkanizsai birkózásról beszélek, hanem a vajdasági birkózásról egyáltalán és az egyetemes magyar birkózásról, hiszen a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia a magyar birkózószövetség akadémiai rendszerének a tagjaként működik, tehát a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kihelyezett tagozataként fog működni” - emelte ki Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

Magyarkanizsa
birkózó akadémia
alapkőletétel
birkózás

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.