Ugrás a tartalomra

Olasz Nagydíj - Bottas a pole pozícióban a sprintfutamra

2021.09.10
20:21
Forrás
MTI
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki időmérő edzését, így a szombati sprintfutamon ő rajtolhat majd az élről.

Második helyen csapattársa, a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton végzett, míg a harmadik helyezett a világbajnoki pontversenyben vezető holland Max Verstappen (Red Bull) lett.

Bottas autójában azonban motort is cseréltek, így a finn a vasárnapi futamot illetően tízrajthelyes büntetéssel tervezhet.

Az viszont, hogy ez a valóságban mit jelent majd, az csak a szombati sprintfutam végeredményének ismeretében dől el, ami a vasárnap 15 órakor kezdődő Olasz Nagydíjra vonatkozó rajtsorrendet hivatott eldönteni.

A pénteki időmérő eredménye a módosított lebonyolítás miatt nem számít bele a hivatalos statisztikába.

Az Olasz Nagydíjon az idei vb-sorozatban másodszor rendeznek sprinthétvégét, az elsőre július közepén, Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon került sor.

A szombaton 16.30 órakor kezdődő, 100 kilométer versenytávú, 18 körös sprintfutam első három helyezettje kap világbajnoki pontot, az első hármat, a második kettőt, a harmadik pedig egyet.

Valtteri Bottas
Forma-1

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.