Ugrás a tartalomra

Olasz Nagydíj - Ricciardo nyert Monzában, Hamilton és Verstappen kiesett

2021.09.12
17:33
2021.09.12
17:38
Forrás
MTI
Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat Monzában.

A 32 éves versenyző idei első és pályafutása nyolcadik győzelmét aratta, legutóbb három évvel ezelőtt Monacóban diadalmaskodott. A második helyen csapattársa, a brit Lando Norris végzett, míg a harmadik a 19. helyről induló Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője lett.

A pontversenyben éllovas holland Max Verstappen (Red Bull) és a címvédő, hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) nem fejezte be a versenyt, mivel ütköztek egymással.

A rajtot a második pozícióból induló Ricciardo kapta el a legjobban, és Verstappent megelőzve az élre ugrott. Mindeközben az első körben a hétvégén eddig remeklő Antonio Giovinazzi a spanyol Carlos Sainz Jr. hibája miatt balesetet szenvedett.

A dráma az első kerékcserék közben jött: Hamilton éppen a maga gumijait egy körrel korábban lecserélő Verstappen elé jött be, a kanyarban a holland ráfutott riválisa autójára, és a kavicságyba lökte őt úgy, hogy a Red Bull átugratott a Mercedesen, és éppen a brit feje fölött állt meg. Ezzel mindkettejük számára véget ért a futam, a biztonsági autó pedig azonnal bement a pályára.

A folytatásban Ricciardo haladt az élen, magabiztosan őrizte vezető pozícióját, miközben mögötte Norris, Sergio Pérez (Red Bull), a két Ferrari, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr., valamint Bottas is nagyot csatázott. A hajrában Pérez öt másodperces büntetést kapott, így Bottasé lett a harmadik hely.

A McLaren a 2012-es Brazil Nagydíj óta először adott győztest a Forma-1-ben, akkor a brit Jenson Button diadalmaskodott. A wokingi istálló a 2010-es Kanadai Nagydíj óta először aratott kettős diadalt.

A világbajnoki sorozat két hét múlva Szocsiban az Orosz Nagydíjjal folytatódik.

Daniel Ricciardo
Forma-1
olasz nagydíj

Most

Népszerű