Ugrás a tartalomra
olasz játékosok
Tanjug via AP/Luca Bruno

Olaszország nem jutott ki a 2018-as labdarúgó vb-re

2017-11-14
07:43
2017-11-14
08:10
A labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőjén döntetlent játszott Svédországgal, így, mivel az első mérkőzést a svédek nyerték 1-0-ra, 60 év óta először az olasz válogatott nem jut ki a világbajnokságra.

A svédek 1-0-s előnnyel utazhattak Milánóba a pótselejtező visszavágójára. A játékvezető volt a találkozó első félidejének a főszereplője. A bíró először az olaszoknak nem adott meg egy jogosnak tűnő 11-est, majd két olasz kezezést nézett el a másik oldalon, amelyekért szintén be lehetett volna fújni a büntetőt. Az olaszok egyébként végigtámadták az első félidőt.

A második játékrészben is szinte végig a hazaiak birtokolták a labdát – igaz, volt egy-egy veszélyesebb svéd kontra -, próbálkozásoknak sem voltak a híján az olaszok, de egyszerűen semmi sem akart sikerülni nekik. Az olasz csapat hiába birtokolta 75 százalékban a labdát, és lőtt 23-szor kapura, ezen a mérkőzésen sem tudott eredményes lenni, így a meccset kibekkelő svédek lehetnek ott a jövő évi vb-n.

svéd játékosok

Olaszország eddig egyetlen egyszer, 1958-ban nem volt ott világbajnokságon. Jövőre ismét nélküle rendezik a tornát.

Olaszország
labdarúgó
Világbajnokság

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Miklós Edit elájult a célban

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában az ausztriai Bad Kleinkirchheimben.