Ugrás a tartalomra

Olaszország nem jutott ki a 2018-as labdarúgó vb-re

2017.11.14
07:43
2024.03.19
08:37
A labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőjén döntetlent játszott Svédországgal, így, mivel az első mérkőzést a svédek nyerték 1-0-ra, 60 év óta először az olasz válogatott nem jut ki a világbajnokságra.

A svédek 1-0-s előnnyel utazhattak Milánóba a pótselejtező visszavágójára. A játékvezető volt a találkozó első félidejének a főszereplője. A bíró először az olaszoknak nem adott meg egy jogosnak tűnő 11-est, majd két olasz kezezést nézett el a másik oldalon, amelyekért szintén be lehetett volna fújni a büntetőt. Az olaszok egyébként végigtámadták az első félidőt.

A második játékrészben is szinte végig a hazaiak birtokolták a labdát – igaz, volt egy-egy veszélyesebb svéd kontra -, próbálkozásoknak sem voltak a híján az olaszok, de egyszerűen semmi sem akart sikerülni nekik. Az olasz csapat hiába birtokolta 75 százalékban a labdát, és lőtt 23-szor kapura, ezen a mérkőzésen sem tudott eredményes lenni, így a meccset kibekkelő svédek lehetnek ott a jövő évi vb-n.

Olaszország eddig egyetlen egyszer, 1958-ban nem volt ott világbajnokságon. Jövőre ismét nélküle rendezik a tornát.

Olaszország
labdarúgó

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.