Ugrás a tartalomra

Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot

2021.07.11
22:38
2021.07.12
00:07
Forrás
Pannon RTV, Nemzeti Sport
A Wembley Stadionban rendezett fináléban tizenegyespárbaj döntött.

Olaszország válogatottja büntetőkkel győzött Anglia ellen. A Wembley Stadionban mindössze 1 perc 57 másodperc kellett ahhoz, hogy az angolok megszerezzék a vezetést Luke Shaw találatával. Ez volt a leggyorsabb döntős gól a kontinenstornák történetében. A gólon kívül az első félidő meglehetősen eseménytelenül, komolyabb helyzetek nélkül telt el, és a csapatok 1:0-ás eredménnyel távoztak a szünetre. A második félidő elején erősödött az olasz nyomás, ami a 67-ik percben eredményt hozott, Leonardo Bonucci egyenlített ki. A 34 éves olasz játékos Eb-k történetének legidősebb döntős gólszerzője lett.

A rendes játékidőben nem született több találat, így hosszabbítás következett, de ott sem sikerült felülkerekednie egyik csapatnak sem. Végül tizenegyesekkel Olaszország megszerezte az Európa-bajnoki címet.

Európa-bajnokság
UEFA Euro 2020
döntő
Olaszország
Anglia

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.