Ugrás a tartalomra
Liu Shaoang (b3) és Liu Shaolin Sándor
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Olimpiai összefoglaló

2018-02-13
13:57
2018-02-13
15:16
Forrás
Pannon RTV
Felemás napjuk volt a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázóknak a pjongcsangi téli olimpia mai napján. Megtartották az alpesi sízők szuperkombináció számát és a sífutók sprintversenyét is.

Döntős a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba alkotta magyar váltó 5000 méteren, miután az elődöntőben Dél-Korea mögött a második helyen végeztek. A fináléban a magyarok Dél-Koreával, Kínával és Kanadával küzdenek meg. A férfiak 1000 méteres távján Liu Shaolin Sándor megnyerte előfutamát, és ezzel bejutott a szombati negyeddöntőbe. Testvére, Liu Shaoang nem járt sikerrel, miután ugyanezen a távon bukott, és kizárták a további küzdelmekből.

Jászapáti Petra

A női 500 méter negyeddöntőjében Keszler Andrea a 3., Jászapáti Petra pedig a 4. helyen ért célba, és egyikük sem jutott az elődöntőbe.

Marko Vukicevic

Az alpesi sízők szuperkombináció számában a magyar színekben versenyző Dalibor Šamsal a 32., Kékesi Márton a 35., a szerb Marko Vukićević pedig a 25. helyen végzett, míg Marko Stevović a műlesiklás során meglovagolt egy kaput, és kiesett. A számot az osztrák Marcel Hirscher nyerte, akinek a számtalan világbajnoki cím és világkupa győzelem mellett ez volt az első olimpiai bajnoki aranyérme.

Kónya Ádám sífutó

A sífutók sprintversenyében Kónya Ádám a 68., a szerb Damir Rastić pedig a 75. helyen végzett, és egyikük sem jutott a negyeddöntőbe.

Megvan a téli olimpia első doppingesete. A japán rövid pályás gyorskorcsolyázót, Szaito Keit pozitív doppingteszt miatt hazaküldték a játékokról.

téli olimpia
Phjongcshang

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Miklós Edit elájult a célban

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában az ausztriai Bad Kleinkirchheimben.