Ugrás a tartalomra
Liu Shaoang (b3) és Liu Shaolin Sándor
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Olimpiai összefoglaló

2018-02-13
13:57
2018-02-13
15:16
Forrás
Pannon RTV
Felemás napjuk volt a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázóknak a pjongcsangi téli olimpia mai napján. Megtartották az alpesi sízők szuperkombináció számát és a sífutók sprintversenyét is.

Döntős a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba alkotta magyar váltó 5000 méteren, miután az elődöntőben Dél-Korea mögött a második helyen végeztek. A fináléban a magyarok Dél-Koreával, Kínával és Kanadával küzdenek meg. A férfiak 1000 méteres távján Liu Shaolin Sándor megnyerte előfutamát, és ezzel bejutott a szombati negyeddöntőbe. Testvére, Liu Shaoang nem járt sikerrel, miután ugyanezen a távon bukott, és kizárták a további küzdelmekből.

Jászapáti Petra

A női 500 méter negyeddöntőjében Keszler Andrea a 3., Jászapáti Petra pedig a 4. helyen ért célba, és egyikük sem jutott az elődöntőbe.

Marko Vukicevic

Az alpesi sízők szuperkombináció számában a magyar színekben versenyző Dalibor Šamsal a 32., Kékesi Márton a 35., a szerb Marko Vukićević pedig a 25. helyen végzett, míg Marko Stevović a műlesiklás során meglovagolt egy kaput, és kiesett. A számot az osztrák Marcel Hirscher nyerte, akinek a számtalan világbajnoki cím és világkupa győzelem mellett ez volt az első olimpiai bajnoki aranyérme.

Kónya Ádám sífutó

A sífutók sprintversenyében Kónya Ádám a 68., a szerb Damir Rastić pedig a 75. helyen végzett, és egyikük sem jutott a negyeddöntőbe.

Megvan a téli olimpia első doppingesete. A japán rövid pályás gyorskorcsolyázót, Szaito Keit pozitív doppingteszt miatt hazaküldték a játékokról.

téli olimpia
Phjongcshang

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.