Ugrás a tartalomra

Óriási meglepetésre Đoković érem nélkül zárta az olimpiát egyéniben

2021.07.31
11:11
2021.08.30
14:17
Forrás
Szerbiai RTV
Nem lett meg Novak Đokovićnak a bronzérem, a szerb teniszező ismét kikapott egyéniben Tokióban.

Közép-európai idő szerint 8 órától a spanyol Pablo Carreño Busta ellen lépett pályára egyéniben Novak. A spanyol azonban végig jól játszott ellene, és végül 4:6, 7:6 (8:6), 3:6 arányban, csaknem 3 óra játék után legyőzte az aranyéremre is esélyesnek tartott szerbet, ezzel pedig megszerezte az olimpiai bronzérmet. 

A harmincéves, hatodik helyen kiemelt spanyol játékosnak az első szett megnyerése után, a második játszma rövidítésében már volt egy mérkőzéslabdája, azt azonban Đoković hárította és döntő felvonásra mentette az összecsapást.

Itt a sokkal több nyerőt ütő Carreno Busta egyből brékelt, és mivel szervajátékaiban nem hibázott, a hatodik meccslabdáját értékesítve megnyerte a 2 óra 49 perces találkozót.

Đoković legutóbb a 2019-es ATP-világbajnokságon veszített egymás után két mérkőzést, akkor az osztrák Dominic Thiemtől, majd a svájci Roger Federertől kapott ki.

A vasárnapi döntőben az orosz Karen Hacsanov és a német Alexander Zverev találkozik.

Novak Đoković nem sokkal később párosban Nina Stojanovićtyal küzdött volna meg szintén a harmadik helyért, azonban kimerültségre hivatkozva visszalépett a szerepléstől, így nem rendezték meg a bronzmeccset. A dobogó harmadik fokára ezáltal az ausztrál páros állhat fel.

Tegnap a szerb teniszező Aleksander Zverev ellen veszített, így 2008 után ismét csak olimpiai bronzra pályázhatott.

Kicsivel később Đoković vegyespárosban is pályára lépett. Nina Stojanivićtyal keményen küzdöttek, de orosz ellenfelük nem hagyta magát. 7:6, 7:5-re kaptak ki a szerbek.

tenisz
Tokió 2020
olimpia
Novak Đoković

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.