Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

Oroszország panaszt tett, az UEFA elrendelte az ukrán mez módosítását

2021.06.10
17:07
Forrás
Pannon RTV
Az UEFA módosításokat kért az ukrán labdarúgó-válogatott mezén. A hétvégén mutatták be a csapat szerelését, amiben a holnap kezdődő Európa-bajnokságon szerepeltek volna.

Oroszország a mez bemutatását követően azonnal panaszlevelet küldött az UEFA-nak, mivel kifogásolták, hogy a rajta szereplő térképen a Krími-félsziget is Ukrajna részeként van feltüntetve.

Tanjug/AP

Valamint azért is panaszt tettek, hogy a mez gallérján belül a „Dicsőség a hősöknek!” szlogen szerepel. Az UEFA csütörtökön közölte Ukrajnával, hogy az Oroszország kifogásolt térkép maradhat, mert az ENSZ is a mezen feltüntetett ukrán határokat ismeri el, azonban a szlogent el kell távolítani, mert ez politikai, illetve katonai jelentőséggel bír. A „Dicsőség a hősöknek” a hivatalos katonai köszöntés az országban és a 2014-es kormányellenes tüntetéseken is népszerű volt.

Labadarúgó Európa-bajnokság
Ukrajna

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.