Ugrás a tartalomra

Oroszország panaszt tett, az UEFA elrendelte az ukrán mez módosítását

2021.06.10
17:07
Forrás
Pannon RTV
Az UEFA módosításokat kért az ukrán labdarúgó-válogatott mezén. A hétvégén mutatták be a csapat szerelését, amiben a holnap kezdődő Európa-bajnokságon szerepeltek volna.

Oroszország a mez bemutatását követően azonnal panaszlevelet küldött az UEFA-nak, mivel kifogásolták, hogy a rajta szereplő térképen a Krími-félsziget is Ukrajna részeként van feltüntetve.

Valamint azért is panaszt tettek, hogy a mez gallérján belül a „Dicsőség a hősöknek!” szlogen szerepel. Az UEFA csütörtökön közölte Ukrajnával, hogy az Oroszország kifogásolt térkép maradhat, mert az ENSZ is a mezen feltüntetett ukrán határokat ismeri el, azonban a szlogent el kell távolítani, mert ez politikai, illetve katonai jelentőséggel bír. A „Dicsőség a hősöknek” a hivatalos katonai köszöntés az országban és a 2014-es kormányellenes tüntetéseken is népszerű volt.

Labadarúgó Európa-bajnokság
Ukrajna

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.