Ugrás a tartalomra

Országos kitüntetéseket osztott ki a Szerbiai Atlétikai Szövetség a legjobb sportolóknak (videó)

2016.12.27
08:42
Az ünnepi fogadáson és díjátadáson összesen 15 fiatal, serdülő és felnőtt kategóriában induló versenyzőt tüntettek ki hétfőn este Belgrádban
Az ünnepi fogadáson és díjátadáson összesen 15 fiatal, serdülő és felnőtt kategóriában induló versenyzőt tüntettek ki hétfőn este Belgrádban. Nagy tapssal fogadták az ország legjobb atlétáit az ünnepi díjátadáson az egybegyűltek. A 15 versenyző között voltak fiatal tehetségek és középkorúak is, akik az atlétika valamelyik ágában országos szinten kiemelkedtek. Ivan Miškeljin szabadkai ultramaraton-futó az országos bajnokságon az 50 kilométeres távot 3 óra és 15 perc alatt tette meg. Ezzel csúcsidőt futott. "Hét éve atletizálok. Ez az eddigi munkám koronája és nagy hátszél a számomra. Először kezdtem 50 kilométeres ultramaratont futni és mondhatom, hogy ebben az ágban megtaláltam önmagamat, egy olyan lehetőséget, amellyel többet mutathatok, mint eddig." Az ultramaratont, mint sportágat két éve sorolták be az atlétika ágai közé. Kitartó munkával a sportágban országos, valamint világszintű kimagasló eredmények érhetőek el. Ehhez viszont életmódváltás szükséges – emelte ki Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke. "Itt, ha valaki elhatározza magát, hogy ultramaratont futok, oda önmagát kell meggyőznie és az általában egy hónap után, két hónap után letisztul, hogy vagy marad, vagy nem marad. Attól függ, hogy mennyire erős mentálisan."



A 2016-os év gazdag volt atlétikai sikerekben Szerbiában. Veselin Jevrosimović, a Szerbiai Atlétikai Szövetség elnöke azt mondta, reméli, hogy jövőre még jobb eredményeket érnek el sportolók. "Nagyban folynak az előkészületek a közelgő Európa-bajnokságra, amelyet a belgrádi arénában rendezünk meg. Mindenkit szeretettel meghívok, hogy szurkoljon sportolóinknak és támogassa őket a versenyen." A kontinensviadalt 2017. március 3-a és 5-e között rendezik meg a szerb fővárosban. Az eddigi adatok szerint 1000 sportoló vesz részt az eseményen.
Belgrád
Szerbiai Atléta Szövetség
díjátadó
Ivan Miškeljin
Jánosi Elvira
Veselin Jevrosimović

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.