Ugrás a tartalomra

Országúti kerékpárverseny: Vendrame szökésből nyert, Valter Attila javított

2021.05.20
18:46
2021.05.20
18:54
Forrás
Nemzeti Sport
Az olasz Andrea Vendrame nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát, melyen az összetett szűk élcsoportja nem változott,

Valter Attila pedig egy helyet lépett előre. A Siena és Bagno di Romagna közötti 212 kilométeren két második és két harmadik kategóriás emelkedő és mintegy 3700 méter szintkülönbség leküzdése várt a mezőnyre csütörtökön. A 212 km-es csütörtöki táv nagyjából negyedét követően alakult ki a nap szökése: egy 16 fős élboly, messzire, 12 percre tudott meglógni. A versenynap utolsó, 2,5 kilométeres szakaszára a szökésből ketten maradtak elöl, az ausztrál Chris Hamilton és az olasz Andrea Vendrame – közülük utóbbi nyerte a végső sprintet az első helyért.

Az összetett élcsoportjában nem történt változás, így továbbra is a kolumbiai Egan Bernal őrzi a rózsaszín trikót. Ezzel a csoporttal közösen ért be a célba Valter Attila is, aki Marc Soler kiszállása miatt egy helyet előrébb léphetett összetettben, így jelenleg 12. helyen áll.

Andrea Vendrame
Valter Attila
Giro d'Italia
országúti kerékpárverseny

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.