Ugrás a tartalomra

Ösztöndíj a tehetséges sportolóknak Magyarkanizsán

2020.06.18
12:19
2020.06.18
16:27
Forrás
Pannon RTV
Tíz Magyarkanizsa községbeli fiatal sportoló írt alá sportösztöndíj-szerződést ma délelőtt a magyarkanizsai Városházán.

A tehetséges fiatalok teljesítménytől függően havonta 5 és 10 ezer dinár közötti ösztöndíjban részesülhetnek. A támogatást Magyarkanizsa önkormányzata biztosította és egy éven keresztül folyósítja majd a sportolóknak.

A magyarkanizsai Berec Dávid gyermekkora óta foglalkozik birkózással. Az ösztöndíjat saját fejlődésére szeretné felhasználni.

Berec Dávid, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa:
- Sporteszközökre szeretném és hogy minél jobban tudjak fejlődni a sportban.
- Milyen eszközökre van szüksége egy birkózónak?
- Birkózó cipőre, melegítőre, a fogyasztáshoz, hogy tudjam tartani a súlyomat, mezekre.

Az atlétikával foglalkozó Marina Živković már többször is részesült a magyarkanizsai sportösztöndíjban, ami véleménye szerint motivációként is szolgálhat, a minél jobb eredmények eléréséhez.

Marina Živković, atléta, Magyarkanizsa: „Először is hatalmas segítség ez nekünk, sportolóknak. Ezáltal biztosítani tudunk magunknak sportfelszerelést, vagy ha valakinek szüksége van speciális étrendre, akkor ebből fedezni tudja azt és hasonló. Az ösztöndíj egyben motivációt is ad a sportolóknak, hogy a sportot továbbra is folytassák.”

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy az önkormányzat nem csak a sportolókat, hanem a klubokat is támogatja.

„Minden egyes eszköz, minden egyes lehetőség, akármennyire is kicsinek tűnik első hallásra, hozzá tud szerintem járulni ahhoz, hogy érezzék most történetesen a sportolóink azt, hogy itt a községünk területén is tudnak jövőt építeni maguknak.”

A polgármester hozzátette, hogy a községbeli fiatal, tehetséges sportolók a jövőben is számíthatnak az önkormányzat támogatására.

Magyarkanizsa
sport
ösztöndíj
sportoló
Városháza

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.