Ugrás a tartalomra

Öt éremmel zárták a VB-t a szerbiai tekézők

2018.05.26
12:45
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Öt éremmel zárta az egyéni világbajnokságot a szerbiai teke válogatott. A legsikeresebb Zavarkó Vilmos lett három aranyéremmel. Magyarországnak két érem jutott.

Zavarkó Vilmos újra megleckéztette a világot. Az óbecsei tekéző először a sprint számban volt a legjobb, ahol 8 fával maradt le az új világcsúcsról, majd egyéni összetettben, és ami a legfontosabb, egyéniben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Az elődöntőben válogatott társát, Igor Kovačićot múlta felül, majd a fináléban a német Manuel Weiss ellen nyert. Zavarkó Vilmos, világbajnok tekéző, Szerbia: „Nem volt egyszerű, rosszul kezdtem, görcsös voltam, de sikerült megnyernem az első szettet. A harmadikban sikerül összeszednem magam, minden erőmet összeszedtem, hajtottam, hogy meglegyen a 700. Fontos, hogy megvédtem a világbajnoki címet.”

Szerbiából a férfiak közül Igor Kovačić bronzérmet szerzett, míg a negyedik arany Jasmina Anđelković nyakába került, aki egyéni összetettben 890 fával állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára.

Magyarországnak két érem jutott, mindkettőt Méhész Anita nyerte. A sprint számban bronzérmet szerzett, egyéniben pedig bejutott a fináléba, miután az elődöntőben a világcsúcstartó horvát Ines Maričić győzte le. A döntőben azonban nem bírt a német Sina Beisser ellen, így meg kellett elégednie a második hellyel. Méhész Anita, vb-ezüstérmes tekéző, Magyarország: „Boldog vagyok, fáradt. Ez az első egyéni érmem, nagyon örülök ennek az ezüstnek. Szerettem volna nyerni, nem sikerült.”

Magyarország az éremtáblázat ötödik helyén zárt, míg Szerbia toronymagasan az első.

Kolozsvár
teke
Zavarkó Vilmos
Méhész Anita

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.