Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ötszázan álltak rajthoz a második újvidéki negyedmaratonon

2022.06.12
11:51
2022.06.12
17:26
Forrás
Pannon RTV
A résztvevők két pálya közül választhattak, az egyik öt, a másik tíz kilométer hosszú volt.

Profi és amatőr futók is részt vehettek a negyedmaratonon. Nedeljko Todorović már negyven éve jár hasonló versenyekre.

"Ez fontos az általános erőnlét megőrzéséhez, amely hatással van az egészségre, a boldogságra a kondíció megszerzésén keresztül, és általában jó a társaság, különböző korú és foglalkozású emberekkel."

A pálya a Miloš Bajić utcában kezdődött, a Razzia áldozatai sétányon és a Lázár cár sugárúton keresztül tartott, egészen a Stražilovo utca útkereszteződéséig, ahol a futók megfordultak, és hasonló útvonalon értek vissza a Miloš Bajić utcában lévő célhoz.

Dimitrije Dolga, a szervezőbizottság tagja: "Örülünk, hogy legtöbben a 10 kilométeres távra jelentkeztek, többen mint az 5 kilométeresre, ez azt jelenti, hogy többen edzenek, és egy kicsivel nagyobb távot futnak."

Ami a korosztályt illeti, 11-től 70 éves korig voltak résztvevők. A futóknak ivóvizet és energiaitalt biztosítottak.

maraton
Újvidék
futás

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.