Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ötvenévesen a dűnék között

2021.12.05
15:43
2021.12.08
12:57
Forrás
Pannon RTV
Ismét indul a Dakar-ralin Saghmeister Gábor. A szabadkai motoros az előző évekhez hasonlóan most is a legnehezebb, vagyis a szerelő nélküli kategóriában indul majd. A 2022-es Dakar-rali január másodikán rajtol a szaúd-arábiai Jeddahból.
Pannon RTV

A Dakar az életem amiből nem tudok kiszállni - ezt mondta Saghmeister Gábor arra a kérdésre, hogy kereken 50 évesen mi motiválja arra, hogy ismét részt vegyen a világ legnehezebb raliversenyén. A szabadkai motoros terve, hogy január 14-én sikeresen célba érjen, ami egyébként már tízszer is sikerült neki.

„A legerősebb kategóriát választottam most is, a szerelő nélküli kategóriát. Ez a Dakarok Dakarja. Amikor célba érek, akkor saját magam szerelek, saját magam csinálok mindent, saját magam állítom fel a sátramat, gumicsere, olajcsere, légszűrőcsere. Minden ami a motorral kapcsolatos, azt abszolút kizárólag egyedül végzem.”

Pannon RTV

Saghmeister Gábor ezúttal is ugyanazzal a KTM motorral indul, amellyel az előző két évben is versenyzett a szaúd-arábiai sivatagban.

„A legfontosabb dolog az, hogy ezzel a három éves motorommal, a 450-es Dakar motorommal valahogy célba érjek. Nagyon nehéz célba érni, tavaly is több mint fele versenyző kiesett, úgyhogy remélem, hogy lesz annyi energiám, hogy így 50 évesen is végig tudjam csinálni.”

Pannon RTV

A 2022-es Dakar-ralit január 2-a és 14-e között hajtják Szaúd-Arábiában. A tervek szerint a versenyről és Saghmeister Gábor eredményeiről a Pannon RTV napi szinten beszámol majd a helyszínről.

Saghmeister Gábor
Dakar-rali

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.