Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Palánkán tartott hivatalos edzést a kajakválogatott

2020.08.27
11:46
2020.08.27
17:10
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta hivatalos edzését a szerb kajakválogatott, amely egyben válogatóként szolgált a szegedi világkupa előtt.

A koronavírus-járvány miatti szünetet követően úgy tűnik, hogy a kajak-kenu sportban is lassan elindulnak a versenyek. A szerbiai válogatott nyilvános edzést tartott Palánkán, amely egyben válogatóként is szolgált a szövetségi kapitánynak a szegedi világkupa előtt. Ezen az eseményen először mutatkozott be a Bedőcs Krisztina-Barta Éva páros, amely kajak kettőben 500 méteren versenyzett és a második lett a Biljana Reljić-Marija Dostanić hajó mögött.

Pannon RTV

Bedőcs Krisztina szerb válogatott kajakozó pozitívan értékelte a hosszú idő után megtartott első versenyét: „Most versenyeztünk élesben először. A határlezárások miatt keveset tudtunk edzeni és ez a mai volt a főpróba, amellyel viszonylag elégedettek vagyunk. Első versenyzésnek szerintem ez jónak mondható és bízom benne, hogy Szegeden még ennél is jobb formába kerülhetünk.”

Pannon RTV

A Bedőcs-Barta páros alapból nem indult volna együtt, de miután Nikolina Moldovan, aki eredetileg Bedőcs párja lett volna, babát vár, helyét a hajóban Barta Éva vette át: „Úgy érzem, hogy elég jó formában vagyok és vagyunk a párossal, de ez még lehet jobb is. Én úgy gondolom, hogy ha indulnánk a szegedi világkupán, akkor jobb eredményt tudnánk elérni és gyorsabban mehetnénk.”

Pannon RTV

A páros legközelebb szeptember közepén a szegedi világkupán versenyez együtt, majd Győrben a maratoni Európa Bajnokságon is indulnak.             

kajak-kenu
világkupa
Palánka
Szeged

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.