Ugrás a tartalomra

Pályán a jövő - Labdarúgó Akadémia Torna Topolyán

2022.03.13
12:09
2022.03.13
16:49
Forrás
Pannon RTV
Az esemény a március 15-i nemzeti ünnep, vagyis az 1848/49-es szabadságharc és forradalomra való megemlékezés alkalmából került megrendezésre. A házigazda TSC mellett 17 csapat, az Akadémia alközpontjainak játékosai rúgták a bőrt Topolyán.

Sorban érkeztek a fiatal focisták a TSC Akadémia futballpályájára. 18 csapat mérte össze tudását a délelőtt folyamán. A pályán ezúttal a 2010-ben születettek és az annál fiatalabbak mérkőztek.

Pócs Viktor, a FK Zenta játékosa: „Eddig egy tornát sikerült megnyernünk, de mindig ott vagyunk a top háromban.”

 

Elsők között lépett pályára a házigazda TSC csapata.

Domány Bence, a TSC játékosa: „Az első mérkőzés mindig nehéz, álmos még az ember az első mérkőzésen, fel kell kelnünk, relatív erős volt az Ada, de tudtunk győzni.”

A Labdarúgó Akadémia Tornát 2019-ben szervezték meg először.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója a tornával kapcsolatban elmondta: „Valójában ez egy alközponti torna, amelyen a TSC, mint házigazda és az alközpontjai szerepelnek. Ez egy nagyon jó megmérettetés, egy nagyon jó képet kapunk arról, hogy hogyan dolgozunk mi és hogyan dolgoznak azok a csapatok, akiknek szakmai segítséget és támogatást nyújtunk.”

 

Az esemény a Tavaszi családi nap március 15-e alkalmából nevet viseli, amelyet a belgrádi Magyar Nagykövetség támogat.

Szentgyörgyi Klára, a belgrádi Magyar Nagykövetség első tanácsosa kiemelte: „Az ünnep alakalmából mi megpróbáljuk bemutatni azt, hogy egy szerb és egy magyar csapat hogyan tud együttműködni, mert nekünk ez a fontos, hogy a két ország között a jó viszony ezen a szinten is megmutatkozzon.”

Az eseményen elhangzott, a vajdasági labdarúgás fejlődésben van, a TSC igyekszik nem csak Topolyát, hanem a környékbeli helységek csapatait is fejleszteni.

TSC Labdarúgó Akadémia
labdarúgás
Topolya
Palágyi Szabolcs
Szentgyörgyi Klára

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.