Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Pályán a jövő - Labdarúgó Akadémia Torna Topolyán

2022.03.13
12:09
2022.03.13
16:49
Forrás
Pannon RTV
Az esemény a március 15-i nemzeti ünnep, vagyis az 1848/49-es szabadságharc és forradalomra való megemlékezés alkalmából került megrendezésre. A házigazda TSC mellett 17 csapat, az Akadémia alközpontjainak játékosai rúgták a bőrt Topolyán.

Sorban érkeztek a fiatal focisták a TSC Akadémia futballpályájára. 18 csapat mérte össze tudását a délelőtt folyamán. A pályán ezúttal a 2010-ben születettek és az annál fiatalabbak mérkőztek.

Pócs Viktor, a FK Zenta játékosa: „Eddig egy tornát sikerült megnyernünk, de mindig ott vagyunk a top háromban.”

 

Pannon RTV/Raffai Csaba

Elsők között lépett pályára a házigazda TSC csapata.

Domány Bence, a TSC játékosa: „Az első mérkőzés mindig nehéz, álmos még az ember az első mérkőzésen, fel kell kelnünk, relatív erős volt az Ada, de tudtunk győzni.”

A Labdarúgó Akadémia Tornát 2019-ben szervezték meg először.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója a tornával kapcsolatban elmondta: „Valójában ez egy alközponti torna, amelyen a TSC, mint házigazda és az alközpontjai szerepelnek. Ez egy nagyon jó megmérettetés, egy nagyon jó képet kapunk arról, hogy hogyan dolgozunk mi és hogyan dolgoznak azok a csapatok, akiknek szakmai segítséget és támogatást nyújtunk.”

 

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az esemény a Tavaszi családi nap március 15-e alkalmából nevet viseli, amelyet a belgrádi Magyar Nagykövetség támogat.

Szentgyörgyi Klára, a belgrádi Magyar Nagykövetség első tanácsosa kiemelte: „Az ünnep alakalmából mi megpróbáljuk bemutatni azt, hogy egy szerb és egy magyar csapat hogyan tud együttműködni, mert nekünk ez a fontos, hogy a két ország között a jó viszony ezen a szinten is megmutatkozzon.”

Az eseményen elhangzott, a vajdasági labdarúgás fejlődésben van, a TSC igyekszik nem csak Topolyát, hanem a környékbeli helységek csapatait is fejleszteni.

TSC Labdarúgó Akadémia
labdarúgás
Topolya
Palágyi Szabolcs
Szentgyörgyi Klára

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.