Ugrás a tartalomra

Pályatársakkal ugrott még egyszer medencébe Cseh Laci

2021.10.09
10:53
2021.10.09
10:59
Forrás
NSO, MTI
A budapesti Duna Arénában zajló rövidpályás világkupa tegnapi programjának végén a Magyar Úszószövetség hivatalosan is elbúcsúztatta Cseh Lászlót, a világ- és Európa-bajnokot, az olimpiai ezüstérmest.

A kivetítőkön megelevenedett a 35 éves klasszis sportpályafutása, feltűnt a képernyőn a kicsi Laci is, és feltűnt egy másik bajnok, a dél-afrikai Chad le Clos is, aki könnyfakasztó üzenettel búcsúzott riválisától. Le Clos az előzetes tervek szerint személyesen és aktívan búcsúzott volna Cseh Lacitól, ám egy sérülés megakadályozta az utazását.

Cseh Laci ezután mind a négy úszásnemben teljesített egy hosszt. A száz vegyes pillangóját Bernek Péterrel úszta, a hátat Wladár Sándor szövetségi elnök, Moszkva ötkarikás bajnoka társaságában teljesítette, míg mellen Kiss Miklós, vagyis az az ember szegődött Cseh mellé, aki a gyermek Lacit megtanította úszni.

A végén jött a parádé, az utolsó felvonás – gyorson a teljes magyar válogatott együtt tempózott Lacival a Duna Aréna medencéjében. Ott volt a vízben – többek között – Hosszú Katinka, Milák Kristóf, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is, miközben a parton és a lelátón is tapsoltak ám bajnokok, nem is akárkik, merthogy például Darnyi Tamás, Risztov Éva és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián is ünnepelte Cseh Lászlót.

Azt az úszót, aki két évtizeden keresztül szállította a világversenyeken az érmeket, s aki minden bizonnyal a későbbiekben megdönthetetlen rekordot tudhat magáénak azzal, hogy sorozatban nyolc világbajnokságon állhatott fel a dobogóra.

Csak annyit tudtam, hogy hivatalosan elbúcsúztatnak pénteken este a Duna Arénában, s annyit kértek a szervezők, hozzak magammal fürdőnadrágot – árulta el Cseh László, aki azt is elmondta, nem tudná felsorolni az elért eredményeit, s azt is, hogy bele is borzongott, amikor a hangosbemondó hosszan taglalta, mit is ért el pályafutása során.

Lassan-lassan dereng, és tudatosodik bennem, mennyi szép sikert tudhatok a magaménak: éveken keresztül nem értékeltem magam eléggé – fogalmazott Cseh, s a kijelentése után adódó kérdésre, ezek után képes-e kimondani, hogy igenis megérdemelte ezt a csoda szép búcsúztatót, ha „döcögve” is, de végre csak kimondta: – Igen, megérdemeltem.

Cseh László
úszás
Budapest

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.