Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Pályatársakkal ugrott még egyszer medencébe Cseh Laci

2021.10.09
10:53
2021.10.09
10:59
Forrás
NSO, MTI
A budapesti Duna Arénában zajló rövidpályás világkupa tegnapi programjának végén a Magyar Úszószövetség hivatalosan is elbúcsúztatta Cseh Lászlót, a világ- és Európa-bajnokot, az olimpiai ezüstérmest.
MTI/Koszticsák Szilárd

A kivetítőkön megelevenedett a 35 éves klasszis sportpályafutása, feltűnt a képernyőn a kicsi Laci is, és feltűnt egy másik bajnok, a dél-afrikai Chad le Clos is, aki könnyfakasztó üzenettel búcsúzott riválisától. Le Clos az előzetes tervek szerint személyesen és aktívan búcsúzott volna Cseh Lacitól, ám egy sérülés megakadályozta az utazását.

MTI/Koszticsák Szilárd

Cseh Laci ezután mind a négy úszásnemben teljesített egy hosszt. A száz vegyes pillangóját Bernek Péterrel úszta, a hátat Wladár Sándor szövetségi elnök, Moszkva ötkarikás bajnoka társaságában teljesítette, míg mellen Kiss Miklós, vagyis az az ember szegődött Cseh mellé, aki a gyermek Lacit megtanította úszni.

MTI/Koszticsák Szilárd

A végén jött a parádé, az utolsó felvonás – gyorson a teljes magyar válogatott együtt tempózott Lacival a Duna Aréna medencéjében. Ott volt a vízben – többek között – Hosszú Katinka, Milák Kristóf, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is, miközben a parton és a lelátón is tapsoltak ám bajnokok, nem is akárkik, merthogy például Darnyi Tamás, Risztov Éva és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián is ünnepelte Cseh Lászlót.

Azt az úszót, aki két évtizeden keresztül szállította a világversenyeken az érmeket, s aki minden bizonnyal a későbbiekben megdönthetetlen rekordot tudhat magáénak azzal, hogy sorozatban nyolc világbajnokságon állhatott fel a dobogóra.

MTI/Koszticsák Szilárd

Csak annyit tudtam, hogy hivatalosan elbúcsúztatnak pénteken este a Duna Arénában, s annyit kértek a szervezők, hozzak magammal fürdőnadrágot – árulta el Cseh László, aki azt is elmondta, nem tudná felsorolni az elért eredményeit, s azt is, hogy bele is borzongott, amikor a hangosbemondó hosszan taglalta, mit is ért el pályafutása során.

Lassan-lassan dereng, és tudatosodik bennem, mennyi szép sikert tudhatok a magaménak: éveken keresztül nem értékeltem magam eléggé – fogalmazott Cseh, s a kijelentése után adódó kérdésre, ezek után képes-e kimondani, hogy igenis megérdemelte ezt a csoda szép búcsúztatót, ha „döcögve” is, de végre csak kimondta: – Igen, megérdemeltem.

Cseh László
úszás
Budapest

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.