Ugrás a tartalomra

Parádés ünneplés, rekorddöntögetés

2022.12.18
20:39
2022.12.19
07:05
Forrás
nso.hu, player.hu, hirado.hu
Eseménydús labdarúgó-világbajnoki döntőt vívott egymással Argentína és Franciaország. Az aranycsata sok szempontból átírta a rekordlistákat, és számos érdekességet hozott.

A döntőben két gólt rúgott és végül meg is nyerte a tornát Argentínával, összesen hét találatot szerzett a katari világbajnokságon és adott három gólpasszt is. Ezek után teljesen megérdemelten Lionel Messi lett a torna legjobb játékosa.

A torna legjobb játékosa (Aranylabda): Lionel Messi (argentin)

A torna gólkirálya (Aranycipő): Kylian Mbappé (francia) 8 gól

A torna legjobb kapusa (Aranykesztyű): Emiliano Martínez (argentin)

A torna legjobb fiatal játékosa: Enzo Fernández (argentin)

Ez volt Argentína harmadik világbajnoki címe, ezzel az örökranglista negyedik helyén áll az ötszörös első Brazília, valamint az egyaránt négy sikert elérő Németország és Olaszország mögött.

Összesen 172 találatot szereztek a játékosok, ezzel ez a világbajnokság a leggólgazdagabb, megelőzve a 171-171 találatot hozó 1998-as és 2014-es vb-t.

Lionel Messi 26. alkalommal lépett pályára világbajnoki mérkőzésen, megelőzve Lothar Matthäust. A hétszeres aranylabdás klasszis elsőként a történelemben egy vb csoportkörében, a nyolcaddöntőjében, a negyeddöntőjében, az elődöntőjében és a döntőjében is szerzett gólt.

Messi 2334 percet töltött a pályán az eddigi vb-ken, ez is rekord. A döntő 23. percében – pont amikor gólt szerzett – átvette a vezetést Paolo Maldinitól, a korábbi csúcstartótól (2216).

Di María az első argentin, aki vb-döntőben, olimpiai döntőben és Copa América-döntőben is gólt szerzett.

Mbappé az első a történelemben, aki legalább négy gólt szerzett összesen a vb-döntőkben, megelőzve a három gólt jegyző Vavát, Pelét, Geoff Hurstöt és Zidane-t.

Hurst után Mbappé a második, aki egy vb-döntőben három gólt szerzett.

Argentína
labdarúgó világbajnokság
Katar 2022
foci vb
Messi
Lionel Messi

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.