Ugrás a tartalomra

Pingpongasztalt és újabb helyiséget avattak fel a péterrévei Ifjúsági Klubban

2022.12.11
12:17
2022.12.11
18:40
Forrás
Pannon RTV
Amatőr asztalitenisz-bajnoksággal avatták fel az új pingpong-asztalt és az Ifjúsági Klub felújított kistermét Péterrévén.

A Falunkért Ifjúsági Csoport kezdeményezésének köszönhetően a 2019 óta működő klubhelyiségben szinte minden nap van valamilyen program.

Gyorsan pattog a labda a péterrévei Ifjúsági Klubban, az új pingpongasztalt egy amatőr asztalitenisz-bajnoksággal adták át rendeltetésének szombaton délután.

Bartusz Norbert szenvedélyes pingpongozó.

„Nem versenyszinten játszunk, de nagyon szeretjük, nagyon jó szabadidőtöltés, sport. Nem túlságosan sok sportot szeretünk a haverokkal, és ez egy olyan, ami nagyon közel áll hozzánk, és hozzánk nőtt.”

A klubhelyiséget a Falunkért Ifjúsági Csoport kezdeményezésére 2019-ben avatták fel Péterrévén, azóta számtalan rendezvénynek, eseménynek adott már otthont.

Vadnai Erika, Péterréve: „Eddig semmit nem tudunk csinálni a faluban, esetleg nyáron lementünk a Tiszára, de a télen a szobába voltunk zárva. Most társasjátékozás, pingpong, jóga, a lehetőségek pozitívan hatottak ránk. Bármi ötletünk van, Attila szívesen fogadja, és mi igyekszünk megvalósítani.”

Nyelvtanfolyam, gyerektorna, workshop, varrótanfolyam, állásbörze is szokott itt lenni.

Szabó Attila, elnök, Falunkért Ifjúsági Csoport, Péterréve: „Minden nap szinte vannak különféle aktivitások itt, Péterrévén az Ifjúsági Klubban, olyannyira, hogy kicsivé vált, ezért bővítenünk kellett, éppen ezért pályázunk minden évben, hogy igyekezzünk minél több érdekes tartalmat biztosítani a péterrévei fiatalok számára.”

Önkormányzati támogatással most egy újabb kisteremmel és mosdóval is bővült a klub területe, a pingpongasztalt pedig a község Ifjúsági Irodája biztosította a péterrévei klub számára.

Iva Kekić, koordinátor, Ifjúsági Iroda, Óbecse: „Ez az egyesület példaként szolgálhat Óbecse község többi településének, mert felismeri a fiatalok lehetőségeit, itt valóban arra törekszenek, hogy egyenlő esélyeket biztosítsanak a számukra, és igyekeznek decentralizálni a tevékenységeket, a kultúrát, a sportot és minden mást, amire Óbecsén lehetőség van.”

A Falunkért Ifjúsági Csoport december 17-én második alkalommal szervezi meg a Téli Forgatag elnevezésű rendezvényt Péterrévén, amelyen a kirakodóvásár mellett koncertek is lesznek.

asztalitenisz
pingpong
Ifjúsági Klub
Péterréve
Falunkért Ifjúsági Csoport

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.