Ugrás a tartalomra

Portugália U19 válogatottja nyerte a 28. Stevan Vilotić Ćele Emléktornát

2022.09.26
22:21
2022.09.27
18:43
Forrás
Pannon RTV
Szerbia második lett.

A kupa sorsa már a hétfőn a 15 órakor Kúlán megtartott Portugália-Finnország találkozón eldőlt. Az egész labdarúgó-tornán hibátlanul játszó portugálok 2:1-es eredménnyel nyerték meg a harmadik mérkőzésüket. A 17 órakor, a szabadkai Városi Stadionban kezdődő meccsen Szerbia és Franciaország korosztályos válogatottja mérkőzött meg a második helyért.

A 28. Stevan Vilotić Ćele Emléktornán Szerbia, Franciaország, Portugália és Finnország U19-es válogatottjai mérték össze erejüket. A pénteki játéknap utolsó meccsén a szerb és a francia korosztályos válogatott csapott össze a második helyért a szabadkai Városi Stadionban.

A franciák már 19 percben feltörték a hazaiak védelmét és Désiré Doué góljával megszerezték a vezetést. Az első félidő több helyzetet is hozott a franciák számára, de Miladinović rendre hárította a lövéseket.

A fordulás után az időjárás változásával a játékszerencse is a hazaiak oldalára állt. A zuhogó esőben Uroš Kabićnak sikerült kiegyenlíteni. A következő találatra sem kellett sokáig várni, Janko Jevremović az 58. percben volt eredményes. A 3:1-es végeredményt Mateja Stjepanović állította be a 81. percben szerzett találatával. A találkozó hajrájában a bíró hat sárgalapot is kiosztott. A 3:1-es végeredménynek köszönhetően Szerbia U19-es válogatottja a második helyen végzett. Jovan Damjanović edző elégedett az eredménnyel: „A torna nagy jelentőséggel bír, főként az U19-es generáció számára. Készülünk egy versenyre, ami számunkra nagyon fontos, ez az Európa Bajnokság. Erre felhasználtuk ezt a három meccset. Kiváló ellenfeleink voltak, a szervezés természetesen jó volt. A mai találkozóval kapcsolatban fontosnak tartom, hogy látványos futballt játszottunk, számos helyzetünk volt, nagy részbe ellenőrzésünk alatt tartottuk a találkozót, sok gondot okoztak a fantasztikus fiatal francia fiúk, kiváló játékosokat láthattunk.”

A torna legeredményesebb góllövője a szerb válogatottból került ki. Uroš Kabić a teljesítményért emlékplakettet vehetett át: „Nagyon elégedett vagyok az utolsó találkozóval. Megmutattuk milyen karakterű csapat vagyunk. A félidőben 1:0-ás hátrányban voltunk, de sikerült fordítanunk, úgy mint az első találkozónkon.”

A torna bajnoka a veretlen portugál válogatott lett. Lionel Rouxel szerint, aki kiérdemelte a legjobb edzőnek járó díjat is, a torna kiváló lehetőség volt a játékosok és a csapat fejlődéséhez is: „Három erős meccsünk volt, három minőségi csapat ellen, egyénileg és csapatban is. Nagyon örülök, mert a csapat rendelkezett a szükséges összetétellel, minőséggel és kreativitással a különböző játékokhoz. Boldog vagyok, mert megnyertük a kupát és az egyes találkozókat is Portugália nyerte. Gratulálok a többi csapatnak és sok szerencsét kívánok a jövőben is.”

A 28. Stevan Vilotić Ćele Emléktornát a portugálok nyerték, a szerb fiúk a második helyet szerezték meg, Franciaország a harmadik helyen végzett, míg a finn korosztályos válogatott pont nélkül a negyedik helyez zárt, de a fair-play díjat elnyerve térhetett haza.

Stevan Vilotić Ćele
emléktorna

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.