Ugrás a tartalomra

A portugálok ellen javítottak a németek

2021.06.19
20:21
Forrás
MTI
A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.

A hazaiak ezzel javítottak a franciáktól elszenvedett vereség után, a portugálok viszont nem tudták megszilárdítani pozíciójukat azt követően, hogy az első fordulóban legyőzték a magyarokat.

A szerdai zárás előtt a franciáknak négy, a németeknek és a portugáloknak három-három, a magyaroknak pedig egy pontjuk van.

Nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe a német válogatott, amely már az ötödik percben kapuba talált Gosens révén. A játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt, mivel a labdát ugyancsak megjátszani igyekvő Gnabry egy picit előrébb állt a beadás előtt. Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, letámadták a portugálokat, akik szervezetten védekeztek, majd az első ellentámadásukból gólt szereztek. Cristiano Ronaldo tovább javította rekordját azzal, hogy a 12. Eb-gólját szerezte.

A hátrányba került németeknek bő tíz percükbe telt, amíg összeszedték magukat. Azután ismét bátrabban rohamoztak, megint többször sikerült megzavarniuk a portugál labdakihozatalt, érkeztek a beadások, ezeket a helyzeteket pedig a portugálok a hajrában három percen belül kétszer nem tudták jól megoldani.

A szünet után is eredményesen támadtak a németek, még a második játékrész fele előtt két újabb gólt szereztek, amire már csak egy portugál válasz érkezett. Mindkét oldalon jöttek a cserék, a németek igyekeztek őrizni az eredményt, a portugálok támadásaiban pedig volt veszély, de az eredmény már nem változott.

Portugália
Németország
Európa-bajnokság
foci
futball
labdarúgás
UEFA Euro 2020

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.