Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Puskás Akadémia az idei TSC Cup legjobb csapata

2019-08-07
13:29
2019-08-07
17:40
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos nemzetközi ifjúsági labdarúgó tornán nyolc együttes mérte össze erejét Topolyán.
Pannon RTV

Igazi minőségi mérkőzést játszott egymással a felcsúti Puskás Akadémia és a belgrádi Partizan a TSC Kupa fináléjában. A gól nélküli félidőt követően először a fehér mezes Partizan veszélyeztetett, ekkor egy távoli próbálkozásból a felső lécen csattant a labda. Ezt követően a magyar csapatnak is voltak gólhelyzetei, ennek egyikét Retter Szilárdnak sikerült kihasználni, ami elégnek bizonyult a tornagyőzelemhez: „Már nagyon vártam ezt a tornát. Tavaly is voltam és nagyon tetszett. Vártam, hogy milyen érzés a döntőben lenni és gólt lőni. Lőttem is egy gólt, nagyon tetszett.”

Pannon RTV

A mérkőzést követően Fóris Róbert a Puskás Akadémia utánpótlás edzője elmondta, hogy örül a tornagyőzelemnek, csapata játékán azonban van még mit csiszolni: „Nyolc új játékos jött a csapatunkba, őket próbáljuk most beépíteni. Van még egy két lyukas pont a csapaton. Ezeket próbáljuk befoltozni, hogy összeálljon a bajnokság kezdésére.”

Pannon RTV

A Topolyán másodikként végző belgrádi Partizant irányító Nebojša Nešković elmondta, a tornára kivétel nélkül minőségi csapatok érkeztek. A szakembernek játékosai teljesítményére nem volt panasza. „Lehet, hogy a meccs kicsit rövid volt, kétszer 20 perc. A mi számunkra lehet, hogy ez nehezebb variáció volt, mert tudunk futni és jól játszani. Itt pedig, aki először gólt lő, az nyer. Azonban minden a legmagasabb szinten zajlott, gratulálok a Puskás csapatának” - mondta a fekete-fehérek utánpótlásedzője.

Pannon RTV

A TSC labdarúgó akadémiájára jelenleg mintegy 250 gyerek jár. A topolyai klubnak azonban több alközpontja is van, ahol hozzávetőlegesen 1500 focistával dolgoznak a szakemberek - mondta Zsemberi János klubelnök. Hozzátette: „Nagyon sok gyerekkel foglalkozunk. Már most nagy fejlődést látok a tavalyi évhez képest. Az akadémia munkája évről évre jobb lesz.”

A TSC Cup harmadik helyén a tavalyi győztes horvát Eszék együttese végzett, miután a bronzmeccsen 3:0-ra verték a dunaszerdahelyi DAC csapatát. A két napos sporteseményen nyolc együttes mérte össze erejét. Az ötödik helyen a Ferencváros végzett, miután a helyosztón 2:0-ra legyőzte a Munkács együttesét. A hetedik helyért zajló küzdelemben pedig a Csíkszereda 2:1-re verte a házigazda TSC-t.

Puskás Akadémia
TSC
Topolya
TSC CUP
nemzetközi
labdarúgás
torna

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.