Ugrás a tartalomra

A Puskás Arénában rendezik meg az idei európai Szuperkupa-döntőt

2020.06.17
17:02
Forrás
MTI
Budapesten, a Puskás Arénában rendezik meg az idei európai Szuperkupa-döntőt. Erről döntött az UEFA.

A Bajnokok Ligája-győztes és az Európa Liga-győztes mérkőzését szeptember 24-én rendezik. Ez azt jelenti, hogy a 2019-es női Bajnokok Ligája döntője után ismét komoly UEFA-rendezvény érkezik Magyarországra. Az UEFA döntött arról is, hogy Portugáliában fejezik be a Bajnokok Ligáját augusztus 12. és 23. között egy minitorna formájában. Négy klub már bejutott a nyolc közé, a Leipzig, az Atletico Madrid, az Atalanta és a PSG már biztosította a helyét a negyeddöntőben. Négy párban a visszavágókat a koronavírus-járvány miatt már nem tudták megrendezni.
 

A hátralévő meccseket egyenes kieséses rendszerben rendezik majd augusztusban, vagyis egyetlen mérkőzés dönt majd a továbbjutásról, ez így megy majd egészen a döntőig. Ugyanez a helyzet az Európa Ligával is. Döntöttek az Eb-pótselejtezőkről is, melyekben a magyar válogatott is érintett. A döntés értelmében a magyar válogatott október 8-án játssza le szófiai Eb-pótselejezőjét Bulgária ellen. Ha nyerni tud, akkor a november 12-én hazai pályán játszhat az Eb-részvételért. Az Európa-bajnokságot 2021 nyarára halasztották, Budapest is az egyik helyszín lesz.

Puskás Aréna
labdarúgás
Szuperkupa
döntő

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.