Ugrás a tartalomra

Puskás Öcsi ma lenne 90 éves (videó)

2017.04.01
17:23
Ma lenne 90 éves a leghíresebb magyar sportlegenda, nemzedékek példaképe sportolóként és emberként: Puskás Ferenc labdarúgó
Ma lenne 90 éves a leghíresebb magyar sportlegenda, nemzedékek példaképe sportolóként és emberként: Puskás Ferenc labdarúgó. Neki a labda mindig is a kabalája volt – 90 éve született Puskás Öcsi, a magyar legenda, akit egykoron az egész világ ünnepelt. A legnépszerűbb és legismertebb magyar labdarúgó Puskás neve – vagy, ahogy Spanyolországban közismertté vált: Pancho – bárhol hangzik is el a világon, mindenki azonnal tudja, kiről is van szó. Életéről és pályafutásáról könyv és film is született, sőt a külvárosi vagány hihetetlen kalandjairól mesekönyv is megjelent. puskas-S Nevét viseli többek között a magyar válogatottnak otthont adó, hamarosan épülő új stadion, valamint a 2014-ben átadott felcsúti Pancho Aréna is. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség díjat alapított tiszteletére. Számtalan szobor és tábla őrzi emlékét szerte a világon. Utcát, iskolát és még egy kávéházat is elneveztek róla. Nemcsak góljaival és sportteljesítményével mutatott példát mindenki számára, de emberiességével és segítőkészségével is kiemelkedett társai közül. puskas 2 Puskás Öcsi már élete során is rendkívüli népszerűségnek örvendett, mely a halála után sem változott. Örökre a futballtörténelem részévé vált és a világ futballrajongóinak kedvence lett. A Real Madrid tagjaként hatszor lett bajnok. Játékosi pályafutását követően számos országban dolgozott edzőként, majd 1992-ben feleségével végleg hazatelepült. Megválasztották, többek között a Real valaha volt legjobb játékosának, az évszázad gólkirályának és a Nemzet Sportolójának is. A magyar kormány pedig Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntette ki. Hosszan tartó betegség és hatévnyi kórházi kezelés után 2006-ban hunyt el.



Puskás Ferenc
Puskás Öcsi

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.