Ugrás a tartalomra

A Real és a City is magabiztosan jutott negyeddöntőbe

2021.03.17
07:16
2021.03.17
09:58
Forrás
nemzetisport.hu, m4sport.hu
A Manchester City a Puskás Arénában aratott kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az angol listavezetőhöz hasonlóan a Real Madrid is megnyerte a visszavágót.

A Manchester City a párharc első mérkőzését követően a visszavágón is 2–0-ra győzte le a Borussia Mönchengladbachot Budapesten, a Puskás Arénában, és így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényében a legjobb nyolc együttes közé.

A manchesteriek már több mint 700 perce nem kaptak gólt a BL-ben, amelynek történetében ez a második leghosszabb sorozat az Arsenal 15 évvel ezelőtti 995 perce után.

Az újabb vereséggel szintén folytatódott a németek rossz sorozata: amióta a klub bejelentette, hogy Marco Rose vezetőedző a nyáron a Borussia Dortmund irányítását veszi át, azóta hetedik tétmérkőzését is elvesztette a gárda.

A Real Madrid pedig odahaza is legyőzte az Atalantát a nyolcaddöntőben. A spanyolok idegenben 1–0-ra, odahaza 3–1-re nyertek, így magabiztosan és teljesen megérdemelten léptek a legjobb nyolc csapat közé a sorozatban.

A királyi gárda egygólos előnnyel várta a hazai összecsapást, így Karim Benzema 34. percben született találata jószerivel el is döntötte a párharcot. A francia csatár egy rossz kapus kirúgást követően szerezte meg pályafutása 70. BL-gólját. A második félidőben a csapatkapitány Sergio Ramos büntetőből volt eredményes, az olasz csapat erejéből a hajrában már csak egy becsületgólra futotta, azonban a Realnak arra is volt válasza.

A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Manchester City
Borussia Mönchengladbach
Budapest
Puskás Aréna
Real Madrid
Atalanta
labdarúgó
Bajnokok Ligája

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.