Ugrás a tartalomra

Rio 2016: Olimpiai bajnok a szerb vízilabda-válogatott

2016.08.21
00:19
A csúcsra ért a szerb férfi vizalabda-válogatott, miután idén a Világbajnokság és az Európa-bajnokság után az olimpián is diadalmaskodott
A csúcsra ért a szerb férfi vizalabda-válogatott, miután idén a Világbajnokság és az Európa-bajnokság után az olimpián is diadalmaskodott. A szerbek Horvátország legjobb pólósait verték meg 11-7 arányban. Az első negyedben a szerb válogatott remekül használta ki a helyzeteit, sőt a vádelem is jól működött, ugyanis Branislav Mitrović a négy lövésből két bravúrt is bemutatott a kapuban. A szerb csapat kétgólos előnyre is szert tett nem sokkal a kezdés után. Az első negyed végül 3:2-es szerb vezetéssel ért véget: a játékrész utolsó gólját a honosított horvát, Javier Garcia Gadea lőtte. A folytatásban négy percet kellett várni az első gólra, ami a játék kiegyenlítettségét bizonyítja. A szerbeknek azonban sikerült felülkerekedniük a horvátokon és háromgólos előnnyel várhatták a harmadik negyedet. A teljes fordulat ekkor következett be, ugyanis annak ellenére, hogy a horvátok szerezték az első gólt, nem sokkal később a világ egyik legjobbja, Filip Filipović állította vissza a háromgólos különbséget, majd egy újabb bombaerős lövéssel négyre növelte azt. Ekkor már 8:4-re vezettek a szerbek. Az utolsó negyed előtt magabiztos volt a szerb előny, 9:5-ös állásnál kezdték meg a negyedik negyedet. A horvát remények az utolsó felvonásra már szertefoszlani látszottak, így a szerb válogatott magabiztosan tartotta az előnyét. Horvátország legjobbja, Sukno többször is villogott, azonban ez kevés volt ahhoz, hogy fordítsanak az ősi rivális ellen. A végeredmény 11:7 lett, így Szerbia megérdemelten szerezte meg az olimpiai aranyérmet.
olimpia
vízilabda
érem

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.