Ugrás a tartalomra

Robert Lewandowski az év játékosa

2020.12.17
20:56
2020.12.17
21:25
Forrás
MTI, Nemzeti Sport
Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (FC Barcelona), valamint legjobbnak ötször megválasztott portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) szerepelt a szűkített listán.

Robert Lewandowski, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), melyet csütörtök este a zürichi díjátadó gálán adtak át. A 32 éves támadó az előző szezonban 47 mérkőzésen 55 gólt szerzett, és pályafutása során először érdemelte ki az elismerést. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki.

Manuel Neuer a Bayern München hálóőre a férfiak mezőnyében bizonyult a legjobb kapusnak. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetője pedig a legjobb edzőnek járó elismerést vihette haza.

Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai támadója nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat. A 28 esztendős futballista tavaly decemberben a Burnley ellen saját térfeléről indulva, egy nagyszerű szóló végén szerzett felejthetetlen gólt.
 
A nőknél Lucy Bronze, a Manchester City angol védője lett az év játékosa a 2020-as FIFA gálán. A hölgyek mezőnyében a legjobb kapus Sarah Bouhaddi az Olympique Lyon játékosa lett, a legjobb edző pedig Sarina Wiegman, a holland női válogatott vezetője.

Robert Lewandowski
FIFA

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.