Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Röpködtek a nyilak, vér mégsem folyt

2022.03.20
15:10
2022.03.20
20:34
Forrás
Pannon RTV
Tavaszváró íjászversenyt szerveztek a Pannónia környéki park-erdőben.

Több mint hetven íjász érkezett Vajdaság számos településéről, Belgrádból, sőt Magyarországról is az ötödik alkalommal megtartott rendezvényre. Kicsik, valamivel idősebbek, felnőttek és veteránok versenyezhettek több kategóriában.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Muflon, szarvas, párduc, fekvő őz, medve vagy éppen nyuszi. Ezeket ábrázoló különböző méretű célpontokra lőhettek vasárnap délelőtt az íjászok a tavaszváró, örömíjász versenyen a Fernbach-kastély park-erdejében.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szabadkai Tóth Kiss Bence annak ellenére, hogy csak egy éve űzi az íjászatot, már országos bajnokságon is sikeresen szerepelt. Mindenkinek azt ajánlja, hogy próbálja ki, hiszen a gyakorlóíjakat a klubok biztosítják: „Láttam rengeteg filmben, játékban, és megtetszett. Gondoltam, kipróbálom. Nagyon jó sport. Érdekes, nyugtató, lehet közben barátkozni. Imádom, egy éve űzöm. Mindenkinek ki kéne próbálnia.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Szimmetrikus összetett reflexíj kategóriában indult a magyarországi Bérces Noémi. Két éve elszántan űzi ezt a sportot, hetente háromszor két órát is eltölt az edzőtéren: „Igazából a motivációm elég régről ered, mert kisgyerekként is nagyon odavoltam az íjászatért, hogy az milyen menő. Van az Éhezők viadala film, amiben a kedvenc színésznőm játszott, és amikor láttam, hogy ő is íjászkodik, kedvet kaptam hozzá, és úgymond beleszerettem a sportba.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

20-25 méterről 22 darab célra két nyílvesszőt lőttek ki a felnőttek csoportonként. A gyerekek 7-8 méterről igyekeztek eltalálni a célállatra kihelyezett ponttáblát.

Plahi Attila, vezető, Bajmoki Íjászklub: „A verseny az úgy folyik, hogy a mezőnybe amennyi versenyző van benevezve, ezt felosztjuk több csapatra, és célonként két vesszőt lő ki minden versenyző. 22 célt minden versenyzőnek meg kell lőnie két vesszővel. ”

A tavaszváró örömíjász versenyt nem sorolják az országos versenysorozatok közé, inkább az elhivatott íjászok barátkozásáról szól.

íj
íjász
íjászat
íjászkodás
íjásztalálkozó
íjászverseny

Most

12:29, Frissítve: 14:22

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.