Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Röpködtek a nyilak, vér mégsem folyt

2022.03.20
15:10
2022.03.20
20:34
Forrás
Pannon RTV
Tavaszváró íjászversenyt szerveztek a Pannónia környéki park-erdőben.

Több mint hetven íjász érkezett Vajdaság számos településéről, Belgrádból, sőt Magyarországról is az ötödik alkalommal megtartott rendezvényre. Kicsik, valamivel idősebbek, felnőttek és veteránok versenyezhettek több kategóriában.

Muflon, szarvas, párduc, fekvő őz, medve vagy éppen nyuszi. Ezeket ábrázoló különböző méretű célpontokra lőhettek vasárnap délelőtt az íjászok a tavaszváró, örömíjász versenyen a Fernbach-kastély park-erdejében.

A szabadkai Tóth Kiss Bence annak ellenére, hogy csak egy éve űzi az íjászatot, már országos bajnokságon is sikeresen szerepelt. Mindenkinek azt ajánlja, hogy próbálja ki, hiszen a gyakorlóíjakat a klubok biztosítják: „Láttam rengeteg filmben, játékban, és megtetszett. Gondoltam, kipróbálom. Nagyon jó sport. Érdekes, nyugtató, lehet közben barátkozni. Imádom, egy éve űzöm. Mindenkinek ki kéne próbálnia.”

Szimmetrikus összetett reflexíj kategóriában indult a magyarországi Bérces Noémi. Két éve elszántan űzi ezt a sportot, hetente háromszor két órát is eltölt az edzőtéren: „Igazából a motivációm elég régről ered, mert kisgyerekként is nagyon odavoltam az íjászatért, hogy az milyen menő. Van az Éhezők viadala film, amiben a kedvenc színésznőm játszott, és amikor láttam, hogy ő is íjászkodik, kedvet kaptam hozzá, és úgymond beleszerettem a sportba.”

20-25 méterről 22 darab célra két nyílvesszőt lőttek ki a felnőttek csoportonként. A gyerekek 7-8 méterről igyekeztek eltalálni a célállatra kihelyezett ponttáblát.

Plahi Attila, vezető, Bajmoki Íjászklub: „A verseny az úgy folyik, hogy a mezőnybe amennyi versenyző van benevezve, ezt felosztjuk több csapatra, és célonként két vesszőt lő ki minden versenyző. 22 célt minden versenyzőnek meg kell lőnie két vesszővel. ”

A tavaszváró örömíjász versenyt nem sorolják az országos versenysorozatok közé, inkább az elhivatott íjászok barátkozásáról szól.

íj
íjász
íjászat
íjászkodás
íjásztalálkozó
íjászverseny

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.