Ugrás a tartalomra

Rúghatják a bőrt a lányok is!

2022.04.16
12:56
2022.04.16
16:50
Forrás
Pannon RTV
Leendő labdarúgókat toboroz a szabadkai Spartacus Női Labdarúgóklub. Szabadkán, a Spartacus csapatban 3000 dináros havidíjért edzhetnek a sport iránt érdeklődő lányok.

A szabadkai Smit Kitti hat éve edz szenvedélyesen és szorgalmasan a Spartacus Női Labdarúgóklub pionír leánycsapatában, csakúgy, mint a többi, mintegy 20 csapattársa. A hetente megszervezett háromszori másfél órás edzésekre rendszeresen eljár, ugyanis a célja, hogy focista legyen. „Nagyon szeretek belerúgni a labdába, és szeretem, amikor vezetem a labdát, amikor tanulunk egy trükköt, és sikerül, és amikor nagyon sokszor próbálkozok és sikerül.”

Egyre nagyobb az érdeklődés a kislányok körében a foci iránt, mondta Renato Pirša, a pionír leánycsapat edzője és egyben a Spartacus Női Labdarúgóklub futballiskolájának koordinátora. A szabadkai pionír lányok kiváló eredményeket érnek el a Vajdasági Fejlesztési Ligában, ahol évek óta az elsők. „Minden tavasszal egy kicsi kampányt indítunk, és minden lányt meghívunk, hogy kapcsolódjon be. Elég sok szülő is érdeklődik nálunk. A célcsoportunk a 6-től 12 éves kislányok. Ez az az alapkorosztály, akikből kevesen vannak, mert a kislányok csak később dönthetnek a foci mellett, ugyanis az általános iskolákban a foci szakkörök az ötödikes korosztálytól kezdődnek.”

Az edző elmondta, a lányfocinak óriási jövője van világszerte, ezért várják a focirajongó kislányok jelentkezését.

foci
labdarúgás
női foci
Spartacus
pionír
toborzás

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.