Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Rúghatják a bőrt a lányok is!

2022.04.16
12:56
2022.04.16
16:50
Forrás
Pannon RTV
Leendő labdarúgókat toboroz a szabadkai Spartacus Női Labdarúgóklub. Szabadkán, a Spartacus csapatban 3000 dináros havidíjért edzhetnek a sport iránt érdeklődő lányok.
Pannon RTV/Szalai Adrián

A szabadkai Smit Kitti hat éve edz szenvedélyesen és szorgalmasan a Spartacus Női Labdarúgóklub pionír leánycsapatában, csakúgy, mint a többi, mintegy 20 csapattársa. A hetente megszervezett háromszori másfél órás edzésekre rendszeresen eljár, ugyanis a célja, hogy focista legyen. „Nagyon szeretek belerúgni a labdába, és szeretem, amikor vezetem a labdát, amikor tanulunk egy trükköt, és sikerül, és amikor nagyon sokszor próbálkozok és sikerül.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Egyre nagyobb az érdeklődés a kislányok körében a foci iránt, mondta Renato Pirša, a pionír leánycsapat edzője és egyben a Spartacus Női Labdarúgóklub futballiskolájának koordinátora. A szabadkai pionír lányok kiváló eredményeket érnek el a Vajdasági Fejlesztési Ligában, ahol évek óta az elsők. „Minden tavasszal egy kicsi kampányt indítunk, és minden lányt meghívunk, hogy kapcsolódjon be. Elég sok szülő is érdeklődik nálunk. A célcsoportunk a 6-től 12 éves kislányok. Ez az az alapkorosztály, akikből kevesen vannak, mert a kislányok csak később dönthetnek a foci mellett, ugyanis az általános iskolákban a foci szakkörök az ötödikes korosztálytól kezdődnek.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az edző elmondta, a lányfocinak óriási jövője van világszerte, ezért várják a focirajongó kislányok jelentkezését.

foci
labdarúgás
női foci
Spartacus
pionír
toborzás

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.