Ugrás a tartalomra

Saghmeister: Elégedett lehet, aki egyáltalán célba ért

2018.01.23
13:55
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Az öt magyar versenyzőből csak ketten értek célba a 40. Dakar-ralin. A Szerbia színeiben induló szabadkai Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát. Hétfőn érkezett haza Dél-Amerikából.

A versenyen részt vevők közötti családias viszony és baráti légkör ellenére nem kis nehézségeket okozott az olykor szélsőségessé fajuló időjárás. A Dakar-rali egyes pályaszakaszai próbára tették a motorozók kitartását - mondta már szabadkai otthonában Saghmeister Gábor: „Bolíviáról tudni kell, hogy ott volt olyan nap, hogy 300 kilométert mentünk havas esőben. Nagyon elegem volt. Szóval azokat a pillanatokat le kell győzni, hogy saját magad biztatod arra, hogy na még csak 50, még csak 70 kilométer maradt hátra.”

A hideg idő mellett a pályák domborzati sajátosságaira is oda kellett figyelniük a két és négy keréken haladóknak. A homokos talajon a motorversenyzők nehezebben boldogultak. Saghmeister Gábor, versenyző: „És akkor az utolsó nap egy ilyen levezető szakasz volt, ami 118 kilométer volt mindössze, nagyon komoly szerpentineken, sziklás talaj közepette motoroztunk, ez simán megvolt, és utána, amikor beértünk a célba, akkor azt mondtam, hogy csak ha vége lett. Az öt magyar versenyzőből ketten értünk célba.”

Saghmeister Gábor hozzátette, az idei Dakar-rali a nehézségek ellenére nagyon sikeres volt, és ezt leginkább az tudhatja, aki részt vett a versenyben. Akinek sikerült célba érnie az idén, az már elégedett lehet a teljesítményével.

Saghmeister Gábor
Dakar-rali

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.