Ugrás a tartalomra

Saghmeister nagyot bukott a motorjával, de célba ért

2020.01.09
10:59
2020.01.09
18:15
Forrás
Pannon RTV
Az eddigi legnehezebb szakaszon vannak túl a Dakar versenyzői.

Saghmeister Gábor és Gyenes Emánul is nagyot bukott a motorjával, de ennek ellenére sikeresen célba értek a negyedik napon. A pilóták azonban azt mondják, hogy a java csak ezután jön, hiszen a dűnés részek még el sem kezdődtek. Az idei versenyen fontos szerepet játszik a navigáció, amelyet Gyenes Emánuel is kiemelt. A motorversenyző a negyedik szakaszt a 39.helyen fejezte be. „Ezen a Dakaron elég nehéz a navigálás, mivel nagy mezők vannak. Tényleg sokkal nehezebb navigálni, de végül megtaláltuk az utat és mentünk tovább. Nagyon köves volt a mai nap is. Rengeteg volt a kő. Az utolsó 50 kilométer egy homokosabb rész, ami elég lassú volt, alig fogytak a kilométerek. Egy hosszú nap volt, de örülök, hogy itt vagyok. Úgy érzem, hogy egy jó tempóm volt és minden rendben van. Megvolt az első esésem is ezen a Dakaron. Szerencsére nem volt nagy, de letettem a motort.”

Saghmeister Gábornak még nehezebb napja volt. A negyedik szakaszt sötétben fejezte be, ami egyáltalán nem hálás dolog egy ilyen versenyen. „Nagyon köves, nagyon elegem van a kövekből. Alig várom, hogy kimenjünk a homokba, ott jobban feltalálom magam, mint a köveken. Óriásit buktam, fejre álltam motorostul, mindenestül, letört a kézvédőm, meg is ütöttem magam egy kicsit, a motoromat lehorzsoltam. A legnagyobb gond az volt, hogy 50 kilométerre a cél előtt rám sötétedett, elkezdett sötétedni. Amikor sötét van, egy lámpám van elől. 20-30 kilométer per órával tudtam haladni a nagy mély homokba, nem is voltam száz százalékban biztos, hogy jó útvonalon haladok. Kiderült, hogy igen. Nagyon boldog voltam, amikor hátulról jött egy autó vagy kamion, mert akkor biztonságban voltam, a sivatagban magányban lenni, nem egyszerű dolog.”

Az ötödik szakasz Al Ulabol Hailba vezet és itt már nagyobb szerepet kapnak a dűnék, hiszen a mért szakasz egynegyede ilyen terep lesz.

Saghmeister Gábor
motor

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.