Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister számára véget ért a Dakar

2019-01-08
13:30
2019-01-08
16:34
Forrás
Pannon RTV, Nemzeti Sport
A szabadkai versenyző motorja az első szakasz 29. kilométerénél feladta a szolgálatot.

Az idei versenyt Peruban rendezik meg: az első, a hétfői szakaszon a szabadkai versenyző kénytelen volt feladni a küzdelmet. Helikopterrel szállították a versenyzőt a táborba, és mivel nem a saját motorjával érkezett meg, így nem folytathatja a versenyt. Szerbiából Saghmeister volt az egyetlen, aki elindult a 2019-es Dakar-ralin. A 41. Dakaron 137 motoros, 26 quados, 130 autós páros és 41 kamionos trió indult. A mezőny az elkövetkező napok során főként sivatagi körülmények között összesen 5000 kilométert tesz meg.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Amikor elindultam a bivakból, vagyis a Parc fermé-ből még nem történt semmi. A motor tökéletesen, egyből indult. 250 kilométerig amíg ideértem a gyorsasági szakasz elejére, itt is igaz, hogy nagyon meleg van, közel negyven fok van itt Piscóban, Peruban, megindultam a gyorsasági szakasz elején és már a 29. kilométernél megjelent a piros olajlámpa. Egy kicsit elkezdett pislogni, de utána sajnos halványan világítani és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy alattam a motor leblokkol, a hátsó kerék rögzül, szóval a motor használhatatlanná vált. A motor megállt, próbáltam újra indítani. Sajnos egyszerűen nem mozdult. Volt áram, volt minden, de úgy néz ki, hogy annyira tönkrement, besült, hogy nem tudtam újra indítani.”

Dakar
Saghmeister Gábor

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.