Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister számára véget ért a Dakar

2019-01-08
13:30
2019-01-08
16:34
Forrás
Pannon RTV, Nemzeti Sport
A szabadkai versenyző motorja az első szakasz 29. kilométerénél feladta a szolgálatot.

Az idei versenyt Peruban rendezik meg: az első, a hétfői szakaszon a szabadkai versenyző kénytelen volt feladni a küzdelmet. Helikopterrel szállították a versenyzőt a táborba, és mivel nem a saját motorjával érkezett meg, így nem folytathatja a versenyt. Szerbiából Saghmeister volt az egyetlen, aki elindult a 2019-es Dakar-ralin. A 41. Dakaron 137 motoros, 26 quados, 130 autós páros és 41 kamionos trió indult. A mezőny az elkövetkező napok során főként sivatagi körülmények között összesen 5000 kilométert tesz meg.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Amikor elindultam a bivakból, vagyis a Parc fermé-ből még nem történt semmi. A motor tökéletesen, egyből indult. 250 kilométerig amíg ideértem a gyorsasági szakasz elejére, itt is igaz, hogy nagyon meleg van, közel negyven fok van itt Piscóban, Peruban, megindultam a gyorsasági szakasz elején és már a 29. kilométernél megjelent a piros olajlámpa. Egy kicsit elkezdett pislogni, de utána sajnos halványan világítani és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy alattam a motor leblokkol, a hátsó kerék rögzül, szóval a motor használhatatlanná vált. A motor megállt, próbáltam újra indítani. Sajnos egyszerűen nem mozdult. Volt áram, volt minden, de úgy néz ki, hogy annyira tönkrement, besült, hogy nem tudtam újra indítani.”

Dakar
Saghmeister Gábor

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.