Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister számára véget ért a Dakar

2019-01-08
13:30
2019-01-08
16:34
Forrás
Pannon RTV, Nemzeti Sport
A szabadkai versenyző motorja az első szakasz 29. kilométerénél feladta a szolgálatot.

Az idei versenyt Peruban rendezik meg: az első, a hétfői szakaszon a szabadkai versenyző kénytelen volt feladni a küzdelmet. Helikopterrel szállították a versenyzőt a táborba, és mivel nem a saját motorjával érkezett meg, így nem folytathatja a versenyt. Szerbiából Saghmeister volt az egyetlen, aki elindult a 2019-es Dakar-ralin. A 41. Dakaron 137 motoros, 26 quados, 130 autós páros és 41 kamionos trió indult. A mezőny az elkövetkező napok során főként sivatagi körülmények között összesen 5000 kilométert tesz meg.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Amikor elindultam a bivakból, vagyis a Parc fermé-ből még nem történt semmi. A motor tökéletesen, egyből indult. 250 kilométerig amíg ideértem a gyorsasági szakasz elejére, itt is igaz, hogy nagyon meleg van, közel negyven fok van itt Piscóban, Peruban, megindultam a gyorsasági szakasz elején és már a 29. kilométernél megjelent a piros olajlámpa. Egy kicsit elkezdett pislogni, de utána sajnos halványan világítani és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy alattam a motor leblokkol, a hátsó kerék rögzül, szóval a motor használhatatlanná vált. A motor megállt, próbáltam újra indítani. Sajnos egyszerűen nem mozdult. Volt áram, volt minden, de úgy néz ki, hogy annyira tönkrement, besült, hogy nem tudtam újra indítani.”

Dakar
Saghmeister Gábor

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.