Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister tizenegyedszer teljesítette a Dakar-ralit

2022.01.15
11:08
2022.01.15
16:45
Forrás
Pannon RTV
Közel nyolcezer kilométer megtétele után célba ért a Dakar-rali mezőnye. A motorosok versenyében Gyenes Emánuel az összesített mezőnyben a 40. lett, Saghmeister Gábor pedig a 106. helyen ért célba.

A 2022-es Dakar-rali Bishah és Dzsidda között ért véget, ahol elsőként Pablo Quintanilla ért célba a Hondával. Nem sikerült ledolgoznia a hátrányát Sam Sunderlanddel szemben, így a brit pályafutása során másodszor lett első a világ legnehezebb tereprali-versenyén és két év után visszajuttatta a KTM-et a trónra.

„Nem tudom mit mondjak, nagyon stresszes volt. Egy részt nagyon boldog vagyok, másrészt, nem is tudom, hogy mit mondjak. Szétrobban a fejem! Nagyon jó érzés nyerni!”

A kétkerekűek versenyében Saghmeister Gábor 106. helyen végzett, a Male Moto géposztályban pedig a 27-ik lett.

Pannon RTV

Gyenes Emánuel összesítettben a 40. lett, a szerelő nélküli kategóriában pedig az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Pannon RTV

A világ legnépszerűbb és legnehezebb tereprali-versenyének 44. kiírásában az autósoknál a 12. szakaszt Stephane Peterhansel nyerte meg az Audival, ami a német gyártó hatodik szakaszgyőzelme volt a 2022-es versenyen, de összesítettben a Toyota diadalmaskodott Nasser Al-Attiyahnak kösznhetően. A katari versenyző negyedik alkalommal lett a legjobb, megelőzve a kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loebet. A kamionosok között történt az egyetlen, kétszeres címvédés. Dmitri Szotnikov másodszor lett első, az idén is öt szakaszgyőzelmet jegyzett. A dobogó második és a harmadik fokára is a Kamaz versenyzői állhattak fel Eduard Nyikolajev-Anton Sibalov sorrendben.

Dakar
Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.