Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister tizenegyedszer teljesítette a Dakar-ralit

2022.01.15
11:08
2022.01.15
16:45
Forrás
Pannon RTV
Közel nyolcezer kilométer megtétele után célba ért a Dakar-rali mezőnye. A motorosok versenyében Gyenes Emánuel az összesített mezőnyben a 40. lett, Saghmeister Gábor pedig a 106. helyen ért célba.

A 2022-es Dakar-rali Bishah és Dzsidda között ért véget, ahol elsőként Pablo Quintanilla ért célba a Hondával. Nem sikerült ledolgoznia a hátrányát Sam Sunderlanddel szemben, így a brit pályafutása során másodszor lett első a világ legnehezebb tereprali-versenyén és két év után visszajuttatta a KTM-et a trónra.

„Nem tudom mit mondjak, nagyon stresszes volt. Egy részt nagyon boldog vagyok, másrészt, nem is tudom, hogy mit mondjak. Szétrobban a fejem! Nagyon jó érzés nyerni!”

A kétkerekűek versenyében Saghmeister Gábor 106. helyen végzett, a Male Moto géposztályban pedig a 27-ik lett.

Pannon RTV

Gyenes Emánuel összesítettben a 40. lett, a szerelő nélküli kategóriában pedig az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Pannon RTV

A világ legnépszerűbb és legnehezebb tereprali-versenyének 44. kiírásában az autósoknál a 12. szakaszt Stephane Peterhansel nyerte meg az Audival, ami a német gyártó hatodik szakaszgyőzelme volt a 2022-es versenyen, de összesítettben a Toyota diadalmaskodott Nasser Al-Attiyahnak kösznhetően. A katari versenyző negyedik alkalommal lett a legjobb, megelőzve a kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loebet. A kamionosok között történt az egyetlen, kétszeres címvédés. Dmitri Szotnikov másodszor lett első, az idén is öt szakaszgyőzelmet jegyzett. A dobogó második és a harmadik fokára is a Kamaz versenyzői állhattak fel Eduard Nyikolajev-Anton Sibalov sorrendben.

Dakar
Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

16:10

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.