Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister valószínűleg többet nem indul a Dakaron motorral

2021.01.15
17:00
2021.01.15
17:27
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a világ legnépszerűbb és legnehezebb rali versenye. A négy magyar egységből ketten értek célba: Gyenes Emánuel a 23., Saghmeister Gábor pedig a 60. helyen.

A 43. Dakar Rali Dzsiddából indult és ott is ért véget, közel 8000 kilométer megtételét követően. A versenyzőknek az utolsó nap mintegy 450 kilométert kellett megtenniük, ebből 200 volt a mért szakasz. A motorosok versenyében a címvédő Ricky Brabec ért elsőnek célba, de az összesített győztes csapattársa, az aregntín Kevin Benavides lett. Gyenes Emánuel összesítettben a 23.helyet szerezte meg, a Malle Moto és a Maraton géposztályban pedig a második helyen végzett.

Pannon RTV

Saghmeister Gábornak 10. alkalommal sikerült célba érnie. Célját teljesítve, a szabadkai óriás könnyeivel küszködve jelentette be, hogy valószínűleg többet már nem indul motorral a Dakar Ralin.

Az autósok mezőnyében Szalay Balázs, a kamionosoknál pedig a Fazekas Károly vezette különítmény nem tudta befejezni a versenyt. Stéphane Peterhansel nem véletlenül viseli a Mister Dakar becenevet, hiszen 14-ik alkalommal nyerte meg a versenyt. A kamionosok között a Kamaz az idén is dominált: mind a három első helyet az orosz gyár versenyzői szerezték meg, Szotnikov, Shibálov, Márdejev sorrendben.

Saghmeister Gábor
Dakar Rali
Gyenes Emánuel
verseny

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.