Ugrás a tartalomra

Saghmeister valószínűleg többet nem indul a Dakaron motorral

2021.01.15
17:00
2021.01.15
17:27
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a világ legnépszerűbb és legnehezebb rali versenye. A négy magyar egységből ketten értek célba: Gyenes Emánuel a 23., Saghmeister Gábor pedig a 60. helyen.

A 43. Dakar Rali Dzsiddából indult és ott is ért véget, közel 8000 kilométer megtételét követően. A versenyzőknek az utolsó nap mintegy 450 kilométert kellett megtenniük, ebből 200 volt a mért szakasz. A motorosok versenyében a címvédő Ricky Brabec ért elsőnek célba, de az összesített győztes csapattársa, az aregntín Kevin Benavides lett. Gyenes Emánuel összesítettben a 23.helyet szerezte meg, a Malle Moto és a Maraton géposztályban pedig a második helyen végzett.

Saghmeister Gábornak 10. alkalommal sikerült célba érnie. Célját teljesítve, a szabadkai óriás könnyeivel küszködve jelentette be, hogy valószínűleg többet már nem indul motorral a Dakar Ralin.

Az autósok mezőnyében Szalay Balázs, a kamionosoknál pedig a Fazekas Károly vezette különítmény nem tudta befejezni a versenyt. Stéphane Peterhansel nem véletlenül viseli a Mister Dakar becenevet, hiszen 14-ik alkalommal nyerte meg a versenyt. A kamionosok között a Kamaz az idén is dominált: mind a három első helyet az orosz gyár versenyzői szerezték meg, Szotnikov, Shibálov, Márdejev sorrendben.

Saghmeister Gábor
Dakar Rali
Gyenes Emánuel
verseny

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.