Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister valószínűleg többet nem indul a Dakaron motorral

2021.01.15
17:00
2021.01.15
17:27
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a világ legnépszerűbb és legnehezebb rali versenye. A négy magyar egységből ketten értek célba: Gyenes Emánuel a 23., Saghmeister Gábor pedig a 60. helyen.

A 43. Dakar Rali Dzsiddából indult és ott is ért véget, közel 8000 kilométer megtételét követően. A versenyzőknek az utolsó nap mintegy 450 kilométert kellett megtenniük, ebből 200 volt a mért szakasz. A motorosok versenyében a címvédő Ricky Brabec ért elsőnek célba, de az összesített győztes csapattársa, az aregntín Kevin Benavides lett. Gyenes Emánuel összesítettben a 23.helyet szerezte meg, a Malle Moto és a Maraton géposztályban pedig a második helyen végzett.

Pannon RTV

Saghmeister Gábornak 10. alkalommal sikerült célba érnie. Célját teljesítve, a szabadkai óriás könnyeivel küszködve jelentette be, hogy valószínűleg többet már nem indul motorral a Dakar Ralin.

Az autósok mezőnyében Szalay Balázs, a kamionosoknál pedig a Fazekas Károly vezette különítmény nem tudta befejezni a versenyt. Stéphane Peterhansel nem véletlenül viseli a Mister Dakar becenevet, hiszen 14-ik alkalommal nyerte meg a versenyt. A kamionosok között a Kamaz az idén is dominált: mind a három első helyet az orosz gyár versenyzői szerezték meg, Szotnikov, Shibálov, Márdejev sorrendben.

Saghmeister Gábor
Dakar Rali
Gyenes Emánuel
verseny

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.