Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saghmeister valószínűleg többet nem indul a Dakaron motorral

2021-01-15
17:00
2021-01-15
17:27
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a világ legnépszerűbb és legnehezebb rali versenye. A négy magyar egységből ketten értek célba: Gyenes Emánuel a 23., Saghmeister Gábor pedig a 60. helyen.

A 43. Dakar Rali Dzsiddából indult és ott is ért véget, közel 8000 kilométer megtételét követően. A versenyzőknek az utolsó nap mintegy 450 kilométert kellett megtenniük, ebből 200 volt a mért szakasz. A motorosok versenyében a címvédő Ricky Brabec ért elsőnek célba, de az összesített győztes csapattársa, az aregntín Kevin Benavides lett. Gyenes Emánuel összesítettben a 23.helyet szerezte meg, a Malle Moto és a Maraton géposztályban pedig a második helyen végzett.

Pannon RTV

Saghmeister Gábornak 10. alkalommal sikerült célba érnie. Célját teljesítve, a szabadkai óriás könnyeivel küszködve jelentette be, hogy valószínűleg többet már nem indul motorral a Dakar Ralin.

Az autósok mezőnyében Szalay Balázs, a kamionosoknál pedig a Fazekas Károly vezette különítmény nem tudta befejezni a versenyt. Stéphane Peterhansel nem véletlenül viseli a Mister Dakar becenevet, hiszen 14-ik alkalommal nyerte meg a versenyt. A kamionosok között a Kamaz az idén is dominált: mind a három első helyet az orosz gyár versenyzői szerezték meg, Szotnikov, Shibálov, Márdejev sorrendben.

Saghmeister Gábor
Dakar Rali
Gyenes Emánuel
verseny

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.