Ugrás a tartalomra

Sebastien Loeb nyerte meg a Dakar-rali második szakaszát

2019.01.08
22:01
Forrás
MTI
A kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb nyerte meg kedden a Peruban zajló Dakar-rali második szakaszát, melyen a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros 30. lett.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

A Pisco és San Juan de Marcona közötti 553 kilométeres távon - melyből 342 volt mért szakasz - a Peugeot-val versenyző Loeb nyolc másodperccel előzte meg a spanyol Nani Romát. A 44 éves francia sztár negyedszer vesz rész a Dakar-ralin, és 11. etapgyőzelmét aratta, mellyel az összetettben feljött az ötödik pozícióba.
A kedden negyedikként befutó dél-afrikai Giniel De Villiers leváltotta az összetett első helyén a kétszeres bajnok katari Nasszer al-Attijahot, aki több mint hétperces hátránnyal csak 11. lett.

A viadal honlapja szerint a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros - amely a nyitószakaszt a 42. helyen fejezte be - ezúttal több mint 53 perccel maradt le Loeb mögött, és a 30. helyen zárt. Az Opel Dakar Team duója az összetettben is a 30. helyen áll.
   
Szerdán a San Juan de Marcona és Arequipa közötti 331 kilométer vár a mezőnyre.

Sebastien Loeb
Dakar-rali
Peru

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű