Ugrás a tartalomra

Sikeres napot zártak a magyar versenyzők a 43. Dakar Rali második napján

2021.01.04
20:17
2021.01.05
07:52
Az első mért szakaszon a nagy műszaki gonddal küzdő magyarországi autós csapatnak az éjszaka folyamán sikerült hárítania a kárt és ma újra rajthoz állhattak.

A motorosok mezőnyében Gyenes Emánuel továbbra is vezeti a male moto géposztály mezőnyét.

Amikor már mindenki lemondott a Szalay Balázs-Bunkoczi László autós párosról, a tapasztalt versenyzőknek sikerült elhárítaniuk a problémát és rajthoz állhattak a Bisa-Wádi ad Dawasir 475 kilométeres mért szakaszon. Az Opel Mokkát a 44. helyen hozták be a célba.

Újabb jó futamot teljesített a Fazekas Károly vezette kamionos csapat is, amely a 475 kilométeres távot a 16. idővel teljesítette a Scaniával és összesítettben a 17. helyen állnak.

Gyenes Emánuel 3 perc híján 5 óra hosszát töltött a pályán, a futamot pedig a 35. helyen fejezte be. A male moto géposztályban megtartotta vezető helyét, de csökkent előnye a litván Gelázninkásszal és az olasz Gerinivel szemben.

Saghmeister Gábor sokkal jobban teljesített és a 81. lett a második szakaszon, így összesítettben három helyet javított.

A versenyzők maradnak Wádi ad Dawasirban, hiszen a harmadik szakaszt, amely 403 kilométer lesz, a környező sivatagban hajtják.

Dakar
Gyenes Emánuel
Saghmeister Gábor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.