Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Sikeres szezont zárt a Spartacus

2018.05.18
16:20
2018.05.18
17:09
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött a szabadkai Spartacus labdarúgó csapata.

Az együttes a negyedik helyen zárta a bajnokságot, amely európai kupaselejtezőt is érhet, amennyiben a belgrádi Partizan a szerdai kupadöntőn legyőzi a lučani Mladost együttesét. A sikeres évet ma ebéddel ünnepelte a klub.

18 győzelem, 7 döntetlen és 12 vereség. Ezzel a mutatóval büszkélkedhet a szabadkai Spartacus labdarúgó csapata, amely a bajnokság negyedik helyén zárta a szezont. A kék galambok legutóbb 8 évvel ezelőtt értek el hasonló eredményt, amikor szintén a negyedik helyet szerezték meg a bajnokságban. A klub vezetőedzője szerint mindenki elégedett a csapat teljesítményével.

Vladimir Gaćinović, vezetőedző, Spartacus, Szabadka: „Több mint elégedett vagyok. Amikor azt látom, hogy így ünnepelnek és elégedettek, illetve amikor látom a közönséget a szabadkai stadionban, akkor örömmel teli a szívem.”

Pannon RTV/Osztrogonác Andor

A szabadkai csapat rendkívüli szezonjára sokan felfigyeltek. Ennek eredményeként pedig a Spartacus jelenlegi játékosai iránt is megnőtt az érdeklődés. Távozók biztosan lesznek, azonban az utánpótlásra nagy hangsúlyt fektet a klub vezetősége.

Željko Knežević, alelnök, Spartacus, Szabadka: „A végső cél az kell, hogy legyen, és csak akkor leszünk igazán sikeresek, ha a Szabadkán, illetve az észak-bácskai körzetben élő gyerekek alkotják majd a csapat kétharmadát. Amikor ezt elérjük, az azt jelenti, hogy létrehoztunk egy központot, amely kiérdemelte, hogy megbecsüljék.”

Pannon RTV/Osztrogonác Andor

A szabadkai Spartacus szerdán a Partizan győzelméért szurkol majd a szerbiai kupadöntőben, ugyanis ha a fővárosi együttes legyőzi a Mladost csapatát, akkor a Spartacus az európai porondon is bizonyíthat.

Spartacus
Željko Knežević
Vladimir Gaćinović

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.