Ugrás a tartalomra

Sikeresen teljesítette a 2022-es Dakar-rali első szakaszát Saghmeister Gábor

2022.01.01
18:09
2022.01.01
20:28
Forrás
Pannon RTV
A szintén motoros romániai Gyenes Emánuel is sikerrel vette az első etapot. A kamionosoknál pedig Szalai Norberték is célba értek.

A motorosoknál egyébként az ausztrál Daniel Sanders nyerte az első szakaszt. Az autósoknál pedig a katari Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb.

A szabadkai Saghmeister Gábor a 139. idővel ért célba a mért szakaszon. A szerelők nélküli versenyzők kategóriájában pedig a 32. pozíciót foglalja el az első napot követően. „Egy érdekes bemelegítő volt ez, egy 20 kilométeres gyorsasági szakasz, de nagyon gyors. Nagyon sok meglepetéssel, nagyon sok dűnével, nagyon sok szakadékkal, hirtelen lejárattal. Volt egy több száz méteres lejáró, ott nagyon oda kellett figyelni, az első fékre rágondolni sem szabad, mert mindjárt lett volna egy hátra bukfenc. Jól éreztem magam, próbáltam pontosan és biztonságosan motorozni, mert itt az első napon pár másodpercnyi különbségek lehetnek, és nem érdemes mindjárt az elején a motort vagy saját magamat összetörni.”

A romániai Gyenes Emánuel is sikerrel vette az első etapot. Ő a 6. helyen áll a Male Moto kategóriában, ahol a pilóták csakis saját magukra számíthatnak a motor szervizelését illetően. „Egy vagány pálya volt, sok homokkal, kicsi dűnékkel. Gyors volt az eleje, a második része pedig kicsit technikásabb. Egy kicsit úgy érzem, hogy elóvatoskodtam, de nem probléma, mert még nagyon hosszú a verseny. Jól éreztem magam, de bele kell, hogy jöjjek kicsit, mert tavaly óta nem voltam sivatagba, úgyhogy bele kell rázódni a tempóba is, de azért jó volt.”

A motorosoknál az ausztrál Daniel Sanders nyerte az első szakaszt. Az autósoknál pedig a katari Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb.

A Dakar vasárnap is folytatódik: a versenyzők Hailból indulnak és ugyanoda is érkeznek majd célba egy úgynevezett körpályát teljesítve.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel
Daniel Sanders

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.